Darba un mācību svārstmigrācija uz Rīgu dzelzceļa pasažieru vērtējumā - Žavnere, Arta (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbā “Darba un mācību svārstmigrācija uz Rīgu dzelzceļa pasažieru vērtējumā” pētīta svārstmigrācijas un dzelzceļa pakalpojumu kvalitāte pasažieru vērtējumā. Dzelzceļš ir nozīmīgs sabiedriskā transporta vieds darba un mācību svārstmigrācijā uz Rīgu. Savukārt pasažieru labsajūta un dzelzceļa pakalpojumu kvalitāte Latvijā nav plaši pētīta. Darbā aplūkoti iedzīvotāju mobilitātes un svārstmigrācijas teorētiskie aspekti, kā arī apkopoti pieejamie statistikas dati un veikta pasažieru aptauja. Pētījums atklāj, ka dzelzceļa pasažieri svārstmigrācijā uz Rīgu visaugstāk vērtē personāla darbu un personisko drošību brauciena laikā. Viszemākais vērtējums ir brauciena komfortam un staciju infrastruktūrai. Darbu veido ievads, 6 nodaļas, secinājumi, izmantotās literatūras saraksts un viens pielikums. Teksta kopējais apjoms ir 54 lapaspuses.

Passengers’ well-being and commute satisfaction have been studied in the Bachelor Thesis “Passengers' satisfaction with rail service: a case study of commuting to Riga”. The railway is an essential type of transportation in commuting to Riga. However, passengers well-being and commute satisfaction are not widely studied issues in Latvia. The Thesis overlooks theoretical aspects of population mobility and commuting, as well as analyses the available statistical data. The passenger survey was carried out during the research. The results of the study reveal that rail passengers are satisfied with personnel and safety during rail journeys. The least satisfied rail passengers are with comfort conditions and infrastructure of the stations. The Bachelor Thesis consists of introduction, 6 chapters, conclusions, list of bibliography and one appendix. The total volume of the text is 54 pages.
Passengers' satisfaction with rail service: a case study of commuting to Riga
Keywords: Ģeogrāfija; svārstmigrācija; dzelzceļš; anketa; aptauja; pasažieru vērtējums