VSIA „Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca” saimnieciskās darbības analīze un tās pilnveidošanas iespējas - Šoka, Karīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir VSIA Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca saimnieciskās darbības analīze un tās pilnveidošanas iespējas.Maģistra darba mērķis ir veikt VSIA Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca saimnieciskās darbības analīzi un balstoties uz pētījuma rezultātiem,izstrādāt ieteikumus finanšu resursu racionālākai izmantošanai. Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām.Pirmajā nodaļā autors pēta saimnieciskās darbības analīzes informatīvo nodrošinājumu,otrajā tiek analizēta veselības aprūpes sistēmas struktūra,finansēšanas noteikumi,kā arī VSIA Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca darbības raksturojums(personāls,struktūra un sniegto pakalpojumu apraksts),bet trešajā nodaļā autors analizē uzņēmuma saimniecisko darbību,pēta to vietu nozarē,veic finansiālās darbības novērtējumu. Darbs sastāv no 89 lapaspusēm,26 attēliem,13 tabulām un 4 pielikumiem. Atslēgvārdi:saimnieciskā darbība,finanšu pārskatu analīze,absolūtie un relatīvie rādītāji,veselības nozare.

Master's thesis theme is State Ltd.P.Stradins University Clinical Hospital economic analysis and optimization capabilities.Master's thesis aims take State Ltd.P.Stradins University Clinical Hospital economic analysis and based on the results of the study to develop recommendations for a more rational use of financial resources. Master's thesis consists of three parts.In the first,the author explores the economic analysis information,the second is analyzed the structure of the health system,financing arrangements,as well as the State Ltd.P.Stradins University Clinical Hospital activities(personnel,structure and description of the services provided),but at the third,the author analyzes the company's business operations,investigation of their place in the industry,making an assessment of the financial transaction. Master's thesis consists of 89 pages,26 images,13 tables and 4 attachments. Keywords:economic activity,financial statement analysis,absolute and relative indicators,health se
State Ltd. "P.Stradins University Clinical Hospital" economic analysis and optimization capabilities
Keywords: Ekonomika