Reģistrētās partnerattiecības un to normatīvā regulējuma ieviešanas iespējas Latvijā. - Farafonova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darbs veltīts nereģistrēto kopdzīves partneru attiecību problemātikai Latvijas tiesiskajā telpā nolūkā identificēt problēmu loku, ar ko sastopas kopdzīvē dzīvojoši partneri, un izvērtēt, vai pastāv nepieciešamība izstrādāt papildu tiesiskos mehānismus partnerattiecību nodrošināšanai un aizsardzībai. Darba mērķis ir izpētīt partnerattiecību institūta ieviešanas iespējas Latvijā, analizējot citu valstu normatīvos aktus, un izstrādāt priekšlikumus tam, kā ir iespējams sakārtot tiesisko bāzi nacionālajā līmenī. Darba ietvaros autore izpētīja partnerattiecību institūta rašanās vēsturi, veica nereģistrēto partnerattiecību un laulības tiesību salīdzinošu analīzi, apskatot citu valstu partnerattiecību normatīvo regulējumu, kā arī izskatīja reģistrētu partnerattiecību ieviešanas iespējas Latvijas juridiskajā telpā.

The Master's thesis is dedicated to the problem of unregistered cohabitation in Latvian legislation with the aim to identify the range of legal problems of cohabiting partners and to assess whether there is a necessity of additional protective mechanisms to ensure and protect the rights of partners. The aim of the thesis is to explore the possibility of introducing institution of cohabitation in Latvia, analyzing legislation of other countries, and to put forward proposals on how it is possible to arrange the legal framework at the national level. During the course of the work the author studied the history of the establishment of the cohabitation institution, performed a comparative analysis of unregistered partnerships and marriage, reviewing the legislation of other countries, and also considered the possibilities of introducing registered partnerships in the Latvian legal space. Key words: partnerships, cohabitation, unregistered cohabitation, de facto marriage, marriage institution, family.
Registered partnerships and their implementation in Latvian legislation.
Keywords: Juridiskā zinātne; partnerattiecības; kopdzīve; nereģistrēta kopdzīve; de facto laulība; laulības institūts