Aktuālās vardarbības ģimenē ietekme uz komunikāciju ar kolēģiem un draugiem - Tarasova, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba mērķis ir atklāt vardarbības parādību ģimenē un tās tiešo vai netiešo ietekmi uz vardarbības upura spēju adekvāti komunicēt ar kolēģiem un draugiem. Darba pirmā nodaļa iekļauj vardarbības ģimenē parādības un dzimumu aspekta nozīmes vardarbības ģimenē izskaidrojumus, vardarbības veidus ģimenē un tās veicinošus faktorus. Otrā un trešā nodaļā tiek aplūkotas teorētiskās perspektīvas vardarbību ģimenē skaidrojumā un komunikācijas jēdziena skaidrojums. Ceturtā nodaļa iekļauj pētījuma metodoloģiju un empīriskā materiāla analīzi. Pētījumā tika izmantota kvalitatīvā metode – padziļinātās daļēji strukturētās intervijas ar vardarbības upuriem, kas cieš no laulības partnera vardarbības. Piektā nodaļā ir darba rezultāti un diskusija.

The main object of the work is to reveal the domestic violence’s phenomenon and its direct or oblique influence on victim’s ability for adequate communication with colleagues and friends. The work’s first chapter include: the domestic violence’s explanation, meaning of sexes in the domestic violence, the kinds of domestic violence and its contributory factors. In second and third chapter are viewed a theoretical perspectives that explain the domestic violence’s and communication’s phenomenon. Fourth chapter includes the methodology of research and empiric material’s analyze. In this research have been used a qualitative method – an advanced partly structured interviews with victims of domestic violence, who are assaulted by they partners. In the fifth chapter are settled the results and discussion.
Relevant Domestic Violence's Influence on Communication with Colleagues and Friends
Keywords: Socioloģija