Resocializācija Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem - Stira, Zane (Latvijas Universitāte, 2013)
Nepilngadīgo noziedzība ir negatīva sociāla parādība, kas saistīta ar viņu psihisko un morālo attīstību, kā arī sociālo briedumu, tāpēc nepilngadīgajiem kā īpašai ieslodzīto grupai nepieciešama atbilstoša resocializācija, ievērojot viņu īpatnības un vajadzības. Bakalaura darba galvenais mērķis ir izveidot visaptverošu pētījumu par resocializāciju Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem. Pētījuma rezultātā autore, konstatē dažādas problēmas resocializācijas īstenošanā un piedāvā izstrādāt mehānismu, kas palīdz saglabāt un atjaunot saikni starp notiesāto un viņa ģimeni vai citu tuvu personu, kā vienam no svarīgākajiem apstākļiem veiksmīgai nepilngadīgā resocializācijai.

Juvenile delinquency has a negative social phenomenon associated with their mental and moral development and social maturity as well. As a special group of imprisoned they need an adequate social rehabilitation considering their characteristics and needs. The primary goal of this Bachelor's thesis is to create a comprehensive study of the re-socialization of Cesis Correctional Institution for Minors. The author finds a variety of issues of re-implementation and provides a mechanism to help maintaining and restoring the link between the prisoners and their family or other near relations to one of the most important conditions for successful minor resocialization.
Resocialization in Cēsis Correctional Institution for Minors
Keywords: Juridiskā zinātne