Grunts fizikālo īpašību pētījumu metodes un to salīdzināšana - Švaža, Agnita (Latvijas Universitāte, 2008)
Analītiskie pētījumi saskaņā ar inženierģeoloģisko laboratoriju metodēm ir nepieciešami pirms uzsāk būvniecību, ļauj noteikt virsējo slāņu īpašības un to izmaiņas attiecībā pret cilvēku esošo vai iecerēto saimniecisko darbību. Bakalaura darba pētījums apskata Latvijas standartus inženierģeoloģisko pētījumu jomā, tos salīdzina un vērtē, tajā skaitā balstoties uz autores personisko pieredzi apgūstot inženierģeoloģiskās laboratoriju pētījumu metodes, īpašu uzmanību pievēršot pētījumiem ar paraugu trīsasu saspiešanu. Pētījumu analītisko daļu autore izstrādāja SIA „UNICONE” un Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemju Zinātnes fakultātē - Iežu pētījumu laboratorijā, to apkopojums un analīze veido bakalaura darba nozīmīgāko daļu. Darbā ir piecas nodaļas, ievads, secinājumi, kā arī izmantotās literatūras saraksts ar četriem nosaukumiem, darbs papildināts ar 10 attēliem, 16 tabulām un darbam ir pievienoti pieci pielikumi. Atslēgas vārdi: inženierģeoloģija, standarti, laboratorijas metodes, trīsasu izpēte.

Geological engineering laboratory methods are analytic studies that are needed before construction works to describe soil properties. Aim of the study – to acquire and to analyses information on Latvian standards, to learn geological engineering laboratory investigation methods especially focusing on consolidation triaxial compression test. The study includes information on Latvian standards and their applications. The practical skills were obtained for several laboratory investigation methods, performing tests in SIA „UNICONE” laboratory and in the Laboratory of Rocks of University of Latvia, Faculty of Geographical and Earth sciences. The paper consist 46 pages, introductions, 5 chapters with sub- chapters and conclusions. Key words: civil engineering, standard, laboratory methods, triaxial test
Methods os soil physical tests and their comparison
Keywords: Ģeoloģija