Latvijas komercbanku kredītportfeļu analīze - Leipciga, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Latvijas komercbanku kredītportfeļu analīze” Darba mērķis ir, balstoties uz banku publiski pieejamiem datiem, veikt Latvijas komercbanku kredītportfeļa izmaiņu tendenču analīzi no 2012. gada līdz 2022.gadam, izdarīt secinājums un sniegt priekšlikumus kredītportfeļa pilnveidošanai Bakalaura darbs sastāv no 3 daļām. Pirmajā daļā tiek detalizēti izskaidrota kredīta un kredītportfeļa būtība, apkopoti būtiskākie rādītāji un analīzes metodes, kas ļaus labāk saprast rādītāju veidošanos un nozīmi. Otrā daļa veikta analīze, kas ietver strukturāli dinamisko analīzi, kā arī ienesīguma un kvalitātes analīze. Trešajā daļā tiek salīdzināti dažādi Latvijas komercbanku kredītportfeļu rādītāji. Bakalaura darba apjoms ir 63 lappuses, 1 tabula un 23 attēli. Tika izmantoti 47 avoti. Atslēgas vārdi: Kredītportfelis, kredītrisks, Latvijas komercbankas, strukturāli-dinamiskā analīze.

The subject of the Bachelor thesis is “Analysis of credit portfolios of Latvian commercial banks”. The aim of the thesis is to analyse the tendencies of credit-portfolio of commercial banks in Latvia from 2012 to 2022 based on the publicly available information and to give suggestions to the policy makers for improvement of credit portfolio. The thesis consists of three parts: Chapter One gives an in depth analysis of theoretical perspectives of credit portfolio, the characteristics and main indicators when evaluating credit portfolio, as well as the main methods of credit portfolio analysis. Chapter Two includes structural dynamic analysis as well as yield and credit quality analysis of the credit portfolio. Finally, Chapter Three includes comparison of various indicators of credit portfolios of commercial banks in Latvia. Volume of the Bachelor’s Thesis: 63 pages, 1 table, 23 images. 47 sources Key words: Credit portfolio, credit-risk, commercial banks in Latvia, structural – dynamic analysis.
Analysis of credit portfolios of Latvian commercial banks
Keywords: Ekonomika; Kredītportfelis; kredītrisks; Latvijas komercbankas; strukturāli-dinamiskā analīze