"A/S PET Baltija" kvalitātes pārvaldību sistēmu loma uzņēmuma konkurētspējas nodrošināšanā - Goldšteins, Jānis (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir ,,A/S PET Baltija’’ kvalitātes pārvaldību sistēmu loma uzņēmuma konkurētspējas nodrošināšanā. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt A/S PET Baltija kvalitātes pārvaldības sistēmu darbības ietekmi uz uzņēmuma konkurētspēju, atklāt problēmas un izstrādāt priekšlikumus problēmu samazināšanai. Bakalaura darbs satur: 65 lapas, 4 tabulas, 24 attēlus. Darba pirmajā daļā autors analizē Eiropas Direktīvu un LR likumdošanas normatīvo aktu analīzi atkritumu apsaimniekošanas jomā. Darba otrajā daļā autors analizē organizācijas iekšējās struktūras uzbūves modeļus. Trešajā darba daļā autors analizē organizācijas pašnovērtēšanas modeli EFQM .Ceturtajā daļā autors analizē kvalitātes pārvaldību sistēmu darbību A/S ,,PET Baltija. Darba piektajā daļā autors veic uzņēmuma pašnovērtējumu , izmantojot EFQM izcilības modeli. Pētījuma objekts. A/S PET Baltija Pētījuma priekšmets. Kvalitātes pārvaldības sistēmas Pētījuma metodes: EFQM pašnovērtēšanas modelis, Pareto diagrammas,datu salīdzināšana, empīriskā pētījuma metode-novērošana, pārrunas, intervijas, dokumentācijas pētīšana. Pētījuma periods. No 2003.gada līdz 2012.gada jūnijam Pētījumā izmantotie informācijas avoti. ISO saimes standarti :ISO 9000; ISO 9001: ISO 14001: OHSAS 18001, S. Thomas Foster - Managing Quality, H.Neave. The Deming Dimensions u.c.,žurnāls Kvalitāte, rūpnīcas nepublicēti dati, informācija no interneta. Izstrādājot darbu autors apmeklēja uzņēmuma ”PET Baltija” ražotni , lai labāk saprastu ISO pārvaldības sistēmu darbību. Autors lielu nozīmi pievērsa, kā praksē tiek pielietoti kvalitātes vadības principi, kas tieši vai netieši iedarbojas uz uzņēmējdarbības veikšanu. Secinājumi un priekšlikumi tika izstrādāti vadoties pēc pētījuma rezultātiem. Atslēgas vārdi : Kvalitātes vadības sistēmas ;PET otreizējā pārstrāde ; EFQM modelis; konkurētspēja.

Bachelor's thesis is, the role of JSC PET Baltija quality management system in the company's competitiveness Bachelor's work aims at exploring the impact of JSC PET Baltija quality management systems impact on the competitiveness of the company, at discovering problems and developing proposals to reduce the problem. In the first part the author analyzes European Directive and the Republic of Latvia law analysis of the laws and regulations in the field of waste management. In the second part the author analyzes the structure of an organization's internal structure models. In the third part of the work the author analyzes the organization's self-assessment model of EFQM.In the Fourth part the author analyzes the quality management systems of the JSC PET Baltija.In The fifth part the author analyzes company's self-assessment using the EFQM excellence model. The object of research. JSC PET Baltija. Subject of the study. Quality management systems. Research methods: EFQM self-assessment model, Pareto charts, data comparison, empirical research method-observation, interviews, research of documents. The study period. From 2003 to June 2012 The study used information sources. ISO family of standards: ISO 9000, ISO 9001: ISO 14001: OHSAS 18001, S. Thomas Foster - Managing Quality, H.Neave. The Deming Dimensions, etc., log quality, factory unpublished data, information from the Internet. In the process of doing research the author visited the company "Baltija PET" manufacturing facility in order to better understand the ISO management systems. The author paid great attention to the practically applied quality management principles that are directly or indirectly exposed in business.The conclusions and recommendations were developed according to the research results. Keywords: Quality Management Systems, PET recycling; EFQM model; competitiveness.
The role of JSC PET Baltija quality management system in the company's competitivnes
Keywords: Vadībzinātne