Tehnoloģiju mācību jomas izmantošana sīkās motorikas attīstībā 3-4 gadus veciem bērniem - Mitenberga, Liene (Latvijas Universitāte, 2020)
Kvalifikācijas darba temats ir „Tehnoloģiju mācību jomas izmantošana sīkās motorikas attīstībā 3-4 gadus veciem bērniem” Darba autors: Liene Mitenberga Kvalifikācijas darba vadītāja: Mag. paed., Ineta Aizporiete Kvalifikācijas darba apjoms: 40.lpp.bez pielikumiem, 7.tabulas, 13.attēli, 28 literatūras avoti, 9 pielikumi. Darbā ir veikta pedagoģiskās un psiholoģiskās literatūras izpēte un analīze par tehnoloģiju mācību jomas izmantošanu sīkās motorikas attīstībā un veikts empīrisks pētījums un izmēģinājuma darbība sīkas motorikas attīstībā ar tehnoloģijas mācību jomas veidu – veidošanu palīdzību. Pirmajā nodaļā, tika analizētas un aprakstītas teorētiskās nostādnes par 3-4 gadus vecu bērnu attīstības raksturojumu. Analizēta sīkās motorikas būtība vispārējā skatījumā un tieši 3-4 gadus veciem bērniem. Otrajā nodaļā, tika analizēta tehnoloģiju būtība vispārīgi un pirmsskolā, kā arī viens no tehnoloģiju veidiem, ar kuru palīdzību attīstīt, roku sīko motoriku. Trešajā nodaļā, tika veikta empīriskā izpēte sīkās motorikas attīstībā 3-4 gadus veciem bērniem pirmsskolas izglītības iestādē „X”, tika veikta izmēģinājuma darbība sīkās motorikas attīstībā, kā arī apkopoti rezultāti pēc izmēģinājuma darbības. Nobeigumā tika apkopota iegūtā informācija un izdarīti secinājumi, kā arī norādīta turpmākā darba gaita.

The subject of the qualification work is „Using the technology training to develop small motorics for children aged 3-4 years”. The author: Liene Mitenberga Author of the qualification paper: Mag. paed., Ineta Aizporiete Amount of qualification paper: 40 pages without appendixes, 7 tables, 13 figures, 28 references, 9 appendixes. In the study and analysis of pedagogical and psychological literature on the use of technology training to develop of small motorics and an empirical study and experimental work on the development of a small motorics-in the help of forming. In the first chapter was analysed small motorics and described the theoretical guidelines about 3-4 year old children development. In the second chapter was analysed the technology in general and preschool as well as one of the types of technology by which to develop the small motorics. In the third chapter an empirical study was carried out on the development of small motorics for 3-4 years olds in the pre-primary education institution „X” and an experimental work development of the small motorics was carried out and the results of experiment were summarized. At the end the obtained information was summarized and a conclusion was made and the course of further work was indicated as well.
Using the technology training to develop small motorics for children aged 3-4 years
Keywords: Pedagoģija; 3-4 gadus veci bērni; roku sīkā motorika; pirmsskola; bērnu attīstība; tehnoloģiju mācību joma