Latvijas ietekmīgāko politisko partiju saimnieciskā politika I un II Saeimas laikā - Atstāja, Līga (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ietver Latvijas Republikai aktuālo politisko partiju politikas un valsts saimnieciskās attīstības mijiedarbību. Darbā analizēta Latvijas parlamentārisma perioda vadošo politisko partiju – Latviešu Zemnieku Savienības un Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas – atbalstītā saimnieciskā politika un tās sasaiste ar valsts tautsaimniecisko problemātiku starpkaru perioda I un II Saeimas laikā (1922.–1928.), pievēršoties pretrunām to skatījumā un ideoloģiskajām ievirzēm valsts tautsaimniecības veidošanā. Partiju ideoloģiskās nostādnes, taktika elektorāta iegūšanai, atšķirības tautsaimniecības prioritātēs un piedāvātajās taktikās problēmu risināšanai veidoja pamatu abu darbā analizēto partiju saimnieciskās politikas atšķirībām. Atslēgas vārdi: Latvijas Republikas tautsaimniecības politika starpkaru periodā, LSDSP, LZS

The paper „The Programs of Economic Policy of the main Political Parties of the Interwar Period Latvia (during the 1st and 2nd Saeima)” is dedicated to the national economy and economics of the Republic of Latvia focusing on the approaches of the policy makers, their ideological and practical interests to maintain the economic development. The course of development of Republic of Latvia (1922–1928) provides the field of research on the contradictions between the economic policy factors promoted by the most influential political parties (social-democratic LSDSP and agricultural significance promoting LZS). The incompatibilities of the economic policy are caused by the differences in economic and political approaches, means to attract electorate and gain political influence. Keywords: Course of economic policy in interwar Latvia, LSDSP, LZS
The Programs of Economic Policy of the main Political Parties of the Interwar Period Latvia (during the 1st and 2nd Saeima)
Keywords: Vēsture; LSDSP; LZS; tautsaimniecības politika