Lēmumu pieņemšana par jauno biotehnoloģiju izmantošanu: cilmes šūnu diskurss Latvijā - Kalēja, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darbā „Lēmumu pieņemšana par jauno biotehnoloģiju izmantošanu: cilmes šūnu diskurss Latvijā” analizēts, kādā veidā iedzīvotāji pieņem lēmumu par nabas saites cilmes šūnu tehnoloģijas izmantošanu Latvijā. Darba teorētiskā daļa ir balstīta uz P. Burdjē teorētisko perspektīvu un kā analīzes metode ir izmantota kritiskā diskursa analīze. Analīzē iegūti dati ļauj secināt, ka lēmuma pieņemšana balstās uz nsCŠ tehnoloģijai piesaistītu simboliskā kapitāla transformāciju, plūsmām starp laukiem, kā arī simboliskā kapitāla kā leģitimizējoša resursa izmantošanas stratēģijām. Atslēgvārdi: cilmes šūnas, Burdjē, diskursa analīze, lēmumu pieņemšana.

Master thesis „Decision-making on the Application of New Biotechnologies: Discourse of Stem Cells in Latvia” shows, how people make decisions about using umbilical cord stem cell technology. Theoretical part of this paper is based on Pierre Bourdieu theoretical perspective and as a method of analysis has been used critical discourse analysis. Main conclusions of this paper concern transformation of symbolic capital associated to stem cell technology, and its flows between fields, as also strategies using of symbolic capital as legitimating resource. Key words: stem cell, Bourdieu, discourse analysis, decision-making.
Decision-making on the Application of New Biotechnologies: Discourse of Stem Cells in Latvia
Keywords: Socioloģija