Darbinieku motivācijas pilnveidošanas iespējas būvmateriālu lielveikalā SIA "Būve". - Ulmane, Inga (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba tēma ir „Darbinieku motivācijas pilnveidošanas iespējas būvmateriālu lielveikalā SIA „BŪVE” ”. Bakalaura darbs sastāv no 4 daļām: 1.daļā ir apskatītas dažādas motivācijas teorijas. Satura motivācijas teorijās, piemēram, A. Maslova vajadzību hierarhijā, K. Alderfera ERG teorijā, F. Hercberga divfaktoru teorijā un Makklelanda „ pieredzes – vajadzību ” teorijā ir aprakstītas cilvēku vajadzības un mērķi, kas attiecīgi ir arī darba motivators. Norises motivēšanas teorijās, piemēram, gaidu motivācijas teorijā, Adamsa taisnīguma motivācijas teorijā, L. Portera un E. Loulera modelī un raksturīgo pazīmju teorijā ir aprakstīts, kā cilvēki vērtē savu un citu cilvēku darbu, un attiecīgi arī darba samaksu. Stimulējošā motivēšanas teorijā aprakstīta atalgojuma un soda loma darbinieku motivēšanā. 2.daļā ir izpētīts, kā uzlabot motivāciju, izmantojot finansiālos stimulus, piemēram, atalgojumu un citus papildu labumus, kā ceļojums un studiju atvaļinājums. Izsakot atzinību var uzlabot darba kvalitāti un darbinieku attieksmi pret darbu. Pareizi sadalot pienākumus un atbildību vadītājs var kļūt par labu līderi, uzlabot sadarbību ar darbiniekiem un attīstīt darbinieku spējas. Ar saliedētu komandu var panākt vēlamo mērķu sasniegšanu, paaugstināt darbinieku individuālo motivāciju, kā arī uzlabot uzņēmuma darbu kopumā. 3.daļā ir raksturotas būvmateriālu lielveikala SIA „BŪVE” uzņēmuma darbības jomas un struktūra. No teorijas daļā apskatītajām dažādām motivācijas teorijām sniegti ieskati, kā tie izpaužas būvmateriālu lielveikalā SIA „BŪVE” reālajā dzīvē un darbinieku veikuma vērtējums, izmantojot 3 vērtēšanas veidus: „viltus pircēji”, attīstības pārrunas un darbinieku anketēšana. 4.daļā ir veikts pētījums, par motivācijas norisi būvmateriālu lielveikalā SIA „BŪVE” . Kā arī, veikts pētījumu rezultātu izvērtējums un rekomendācijas darbinieku motivācijas pilnveidošanai . Bakalaura darba izstrādē tika izmantota referatīvā analīze, statistikas daudzskaitļa regresijas metode, salīdzināšanas metode, darbinieku anketēšana un rezultātu apstrāde programmā Excel. Bakalaura darba apjoms ir 83.lpp. , tajā ir 21 attēls, 6 tabulas un 3 pielikumi.

My bachelor work subject is „Motivation development potentialities for employees in the building material superstore SIA „BUVE” ” This work consists of 4 parts. 1.part authoress discussed different employment motivation theories. Authoress talked about motivation theories like A. Maslow hierarchy of needs, K. Alderfer ERG theory, F. Hertzberg two factor theories and David McClelland theory of needs. In these theories the scientists have described people’s needs and goals, they are main work motivators. Authoress talked about Progress motivation theories like expectation motivation theory, Adams equity theory, model of L. Portera and E. Loulera and typical indicator theory. In these theories they discussed how people evaluate their own and other employees work and the work salary depending of work efficiently. Stimulating motivation theory describes us how people are motivated to work depending of wage salary and punishment role. 2.part authoress have talked about research how financial stimulation improves employees’ motivation to work more effective. Money awards, travel tours and learning vacations improve the work efficiency. Just with appreciation and good attitude manager can influence work quality and employees attitude to their job. It is very important that the manager knows how to distribute employee’s obligations. Successful manager would influence the work outcome and attitude of the workers. Also, the team work is very important. Unite team will reach their goals and influence every employee’s motivation. 3.part authoress gave information about SIA „BUVE” company’s structure and field. Authoress compared and gave overlook over different motivation theories and real life situation in this store. In the building material store they are using three evaluating methods: “fake custom”, development discussions, and mediatize employees. 4.part consist of research about motivation process in building material store SIA „BUVE” Also, authoress have made research result evaluation and authoress have made recommendations how to increase employees motivation to work more efficiently. In this bachelor work authoress have used abstract analyses, statistic plural regression method, comparison method, employees mediatizing and authoress have processed all results in program Excel. The bachelor work consists of 83 pages which include 21 picture, 6 tables and 3 appendixes.
Motivation development potentialities for employees in the building material superstore SIA "Buve" .
Keywords: Vadībzinātne