Metodes darbam ar EMF modeļiem, to integrācija valodā MOLA - Haņins, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2006)
Maģistra darbā ir izpētītas metodes, kādas ir pieejamas Eclipse EMF vidē, lai varētu strādāt ar modeļiem un atbilstošajiem metamodeļiem. Kā arī ir piedāvāta alternatīva ECore valodas klašu diagramma, kas uzskatamā veidā attēlo valodas modelēšanas principus. Uz šīs izpētes pamata ir aprakstīti un atrisināti tipiskākie EMF modeļu un metamodeļu apstrādes uzdevumi. Darbā ir izstrādāts modeļu pārnešanas algoritms, ar kura palīdzību EMF modeļa dati var tikt pārnesti uz MOLA modeli. Šo algoritmu realizē izstrādātais Eclipse ietvara spraudnis (Eclipse framework plugin), kas ir paredzēts strādāšanai visos Eclipse EMF bāzētājos rīkos.

This master’s degree paper contains the analysis of Eclipse EMF framework methods for model and appropriate metamodel management. An alternative ECore modeling language class diagram, which visually explains the language’s modeling principles, is also discussed. Based on this analysis, a number of typical EMF model management tasks are defined and solved. In this work a model transformation algorithm is developed, which is capable to transfer EMF model data into a MOLA model with an appropriate metamodel. This algorithm is implemented in the developed Eclipse framework plugin, which is designed to work in any Eclipse EMF based modeling tool.
EMF methods for model manipulation, their integration into MOLA
Keywords: Datorzinātne