SIA "AGENTS.LV" konkurētspējas pilnveidošanas iespējas drošības pakalpojumu tirgū un mārketinga struktūrvienības izveide - Calpanova, Nadežda (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba mērķis ir nodrošināt SIA Agents.lv iespējas paaugstināt savas konkurētspējas tirgū un izveidot mārketinga struktūrvienību. Darbā izpētīta apsardzes un drošības pakalpojumu tirgus specifika, tās apjoms, dalībnieki, tirgus daļu sadalījums starp tās dalībniekiem un Kompānijas vieta Latvijas drošības pakalpojumu tirgū. Ir veikts pētījums par mārketinga struktūrvienības izveidi SIA Agents.lv uzņēmumā un izveidota projekta detalizēta rokasgrāmata ar interesentu un risku analīzi. Lai sasniegtu darba mērķi un sniegtu secinājumus un priekšlikumus par Kompānijas stāvokļa uzlabošanu, tiek uzstādīti sekojoši uzdevumi: 1.Izpētīt Kompānijas iekšējo un ārējo vidi, lai izpētītu Kompānijas konkurentspēju; 2.Noskaidrot problēmu un veikt tās analīzi; 3.Izstrādāt problēmas risinājumus, tehniski-ekonomisko pamatojumu; 4.Izstrādāt projekta plānošanas procesus, tsk. gaitas plānus, ganta diagrammas, finanšu plānus u.c.; 5.Izstrādāt projekta kontrolinga un uzraudzības procesus; 6.Izstrādāt projekta noslēguma procesus; 7.Izstrādāt secinājumus un priekšlikumus. Maģistra darbs sastāv no ievada, 3 daļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Pirmajai daļai ir 8 apakšpunkti, otrajai - 19 apakšpunkti, trešajai - 15 apakšpunkti, 41 pielikums. Izpētes darbā ir iekļauti 18 attēli un 6 tabulas. Darba kopsavilkums sastāv no 4 secinājumiem un 6 priekšlikumiem. Maģistra darba apjoms ir 116 lappuses. Maģistra darbā ir izmantoti 9 informācijas avoti, tai skaitā, literatūras izdevumi -5, interneta resursi – 2, nepublicētie raksti – 2.

Master's Thesis is to provide SIA Agents.lv options to increase their competitiveness in the market and create a marketing department. Investigations of security and safety services market specifics, so the amount of participants, distribution of market shares between the participants and the company's place in Latvian security services. A study of marketing to the constitution Ltd. Agents, lv company and a detailed guide to the project stakeholders and risk analysis. In order to achieve the objectives and provide conclusions and recommendations for improving the situation of the company, are installed in the following tasks: Explore the Company's internal and external environment in order to investigate the company's competitiveness; 1.Identify the problem and make its analysis 2.Develop solutions to problems, technical and economic grounds; 3.Develop project planning processes, tsk. Running plans, Gantt charts, financial plans, etc.; 4.Develop project controlling and monitoring processes; 5.Develop project closing processes; 6.Develop conclusions and recommendations. The master thesis consists of introduction, 3 chapters, conclusions and proposals. The first chapter has 8 items, the second - 19 items, the third - 15 items and 41 annex. There are 18 illustrations and 6 tables included. The summary of the master thesis consists of 4 conclusions and 6 proposals. The total volume of the work consists of 116 pages. 9 information sources have been used for the master thesis. Special books – 5, internet sources – 2, special not publication information – 2.
SIA "AGENTS.LV" Improving the competitiveness of the market of security services and the creation of the marketing division
Keywords: Vadībzinātne