Dzelzceļa līnijas slēgšanas ietekme uz Suntažu – Ērgļu apkārtni - Sakša, Vizma (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbā tiek pētīta ietekme uz Suntažu – Ērgļu apkārtni pēc dzelzceļa līnijas slēgšanas. Darba teorētiskajā daļā ir apskatīta transporta ģeogrāfijas nozare. Šis darbs satur informāciju arī par dzelzceļu vēstures cikliem Latvijā, par Ērgļu dzelzceļa līnijas vēsturisko attīstību, kā arī datus par iedzīvotāju skaita izmaiņām Ogres rajonā un Suntažu – Ērgļu apkārtnē. Rezultātu un secinājumu sadaļā ir apkopota un novērtēta pētījumā iegūtā informācija. Pielikumā pievienots ziņojums par variantu izvēli dzelzceļa līnijai Ērgļi – Madona. Atslēgas vārdi: dzelzceļš, pārvadājumi, ietekme, iedzīvotāju skaits, Suntaži, Ērgļi.

Bachelor’s degree research paper analyzes the impact of Suntazi – Ergli surrounding area, after closing of it’s railway line. The theoretical part of the paper deals with the sub-discipline of the transport geography. This work also contains information on railway history cycles in Latvia, development of the railway line in Ergli, and data on population changes in the region of Ogre and Suntazi – Ergli. Results and conclusions section summarizes the obtained information. The attachment shows the report of the version choices for the railway line Ergli - Madona. Keywords: railway, transportation, impact, population, Suntazi, Ergli.
The Impact of Closed Railway on Development of the Suntazi-Ergļi Area
Keywords: Ģeogrāfija