Klientu apkalpošanas centru informācijas integrācija Oracle datu noliktavā - Jākobsons, Mārcis (Latvijas Universitāte, 2015)
Klientu apkalpošanas centru informācijas integrācija Oracle datu noliktavā ir daļa no uzņēmuma datu ielādes procesa. Darbā aprakstīts klientu apkalpošanas centru datu ielādes process un atskaites. Darbs realizēts izmantojot Oracle Data Integrator 11g un Oracle Buisness Intelligence Enterprise Edition 11g. Kvalifikācijas darbā iekļauta programmatūras prasību specifikācija, programmatūras projektējuma apraksts, testēšanas dokumentācija, programmatūras projekta pārvaldība, kvalitātes nodrošināšana, konfigurācijas pārvaldība, darbietilpības novērtējums, izmantotā literatūra un pielikums. Pielikumā pievienots: programmatūras koda piemērs, XML faili un tiem atbilstošās XML shēmas.

Customer service center data integration in data warehouse is part of the enterprise data loading process. The work describes the customer service centers data loading and reporting. Oracle Data Integrator 11g and Oracle Buisness Intelligence Enterprise Edition 11g was used in the software development. Paper includes the software requirements specification, sowftware design description, quality assurance, configuration management, project organization, testing documentation and labor intensity assessment. Attached software code, XML file samples and their corresponing XML schema files.
Customer service center data integration in Oracle Data Warehouse
Keywords: Datorzinātne; Datu noliktava; Oracle Business Intelligence; Oracle Data Integrator; Qminder; Data Warehouse