Attēlu meklēšana pēc līniju struktūras - Skripko, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs veltīts attēlu meklēšanai pēc līniju struktūras mehāniska plotera darbības optimizācijas problēmas risināšanai. Ir pierādīts, ka vienīgā algoritmiskā iespēja paātrināt attēla izdruku ar ploteri ir zīmēšanas spalvas trajektorijas optimizēšana katram noteiktam attēlam. Darbā trajektorijas meklēšanai tiek piedāvāts izmantot līdzīgu apstrādātu attēlu zīmēšanas trajektorijas. Tiek aprakstīta plotera darbība, uzkonstruēts attēlu meklēšanas abstrakts modelis, un piedāvāts attēlu meklēšanas algoritms.

LINE STRUCTURE BASED IMAGE RETRIEVAL Thesis deals with image search, performed by line structure, to solve a performance optimization problem of a mechanical plotter. It has been shown, that the only algorithmic opportunity to accelerate the process of plotter-printing an image is optimization of the drawing pen's path for every given image. For path detection, use of previously processed drawing paths for alike images is proposed. Operation of a plotter is described, an abstract model of an image search is developed and an image search algorithm is proposed. Keywords: image search, line structure, TSP, image indexing, graph isomorfism
Line structure based image retrieval
Keywords: Datorzinātne