SIA „DT Mobilie” krājumu uzskaite un kontrole - Karūsa, Agnese (Latvijas Universitāte, 2010)
Šajos ekonomiskajos apstākļos, kad visā pasaulē uzņēmumiem krītas apgrozījums un samazinās to peļņa un uzņēmumiem, lai izdzīvotu, jāmaina darbības stratēģija, arī Latvijā mobilo telefonu tirgū novērojama tendence kristies pārdošanas apjomam. Būtiski ir izvērtēt apgrozāmo līdzekļu struktūru, apjomu un tā efektivitāti, lai uzņēmums turpinātu sekmīgi darboties, jo apgrozāmie līdzekļi ir tādi resursi, kas nodrošina uzņēmuma ritmisku darbību. Ievērojot to, ka apgrozāmiem līdzekļiem uzņēmuma darbības nodrošināšanā ir būtiska loma, tad to plānošanai un pārvaldīšanai jabūt dokumentāli pamatotai un izveidotai atbilstoši uzņēmuma specefikai un darbības mēriķim, kā viena no apgrozāmo līdzekļu sastāvadļām ir krājumi, kas ir saražotie gatavie ražojumi un preces pārdošanai. Diplomdarba mērķis ir izpētīt un izanalizēt krājumu uzskaites un kontroles metodes LR likumdošanas normatīvajos aktos, kā piemeru analizēt Latvijā reģistretu un darbojošos uzņemumu SIA „DT Mobile”, dot priekšlikumus uzņēmumā pielietojamās uzskaites un kontroles metodes uzlabošanai. Diplomdarbā veikta krājumu novērtēšanas metožu un kontroles procedūru piemerošanas izpēte LR likumdošanas normatīvajos aktos, speciālajā literatūrā un interneta resursos, analizēta SIA „DT Mobile” pielietotā krājumu uzskaite un kontrole, atklāti to trūkumi un doti priekšlikumi to uzlabošanai. Atslēgvārdi: apgrozāmie līdzekļi, krājumi, krājumu vērtība, krājumu uzskaites metodes. Kopējais darba apjoms sastāda 64lpp. Darbā izmantoti 25 literatūras avoti, izveidoti 2 attēli un 3 tabulas, un 9 pielikumi.

In these economical conditions, when all over the world the turnover and the profits of companies are declining, and companies have to change strategies in order to survive, the Latvian mobile phone market shows the same tendency of declining sales. In order to continue a successful business, it is essential to evaluate the structure, amount and the effectivity of the turnover funds, as the funds turned over are resources that ensure a successive functioning. Considering that the turned over funds play a crucial role in the successful functioning of a business, the planning and administration of these funds has to be based on documentation. It has to be developed according to the specifics and aims of the company. As one of the turned over fund components supplies, which are manufactured ready made products and goods for selling, can be mentioned. The aim of the diploma paper is to research and analyze the methods of supply book keeping and supervision in the LR statutes. As an example the company Ltd. DT Mobile, which is registered and functions in Latvia, is analyzed and given suggestions in order to improve the applied methods of book keeping and supervision. This diploma paper contains the research of supply assessment methods and supervision procedure application within the LR statutes, special literature and Internet resources. It also contains the analysis of the applied supply bookkeeping and supervision at Ltd. DT Mobile and pointed out the disadvantages, as well as given suggestions in order to improve it. Keywords: turned over goods, supplies, the supply value, supply bookkeeping methods.
DT Mobile Ltd stock accounting and control
Keywords: Ekonomika