Sociālo grupu simbioze Lūcija Apulēja romānā "Metamorfozes" - Bogumirskis, Aleksejs (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba “Sociālo grupu simbioze Lūcija Apuleja romānā Metamorfozes” ietvaros veiktajā pētījumā tiek aplūkots, kāda ir galvenā varoņa mijiedarbība ar dažādiem sociālo grupu pārstāvjiem, kādas mijiedarbības romānā ir vērojamas un ar kādu līdzekļu palīdzību autors rāda lasītājam kādu konkrētu īpašību, konkrētu raksturu; kā ainava atklāj varoņu rakstura īpatnības, ko tieši autors vēlas pateikt, parādot lasītājam šo vai citu ainavu. Pētījumā analizēts, kur un kā parādās simbioze, kas saistīta ar dažādu dzīves sfēru elementiem, reliģisko, sabiedrisko, sadzīves, sociālo grupu aspektiem.

The research carried out in the framework of the bachelor thesis "Symbiosis of Social Groups in Lucius Apuleius's Novel Metamorphoses" examines the main character's interactions with representatives of different social groups, what interactions are observed in the novel and by what means the author shows the reader a particular characteristic, a particular character; how the landscape reveals the character traits of the characters, what exactly the author wants to say by showing the reader this or that landscape. The study analyses where and how symbiosis appears in relation to elements of different spheres of life, religious, social, domestic, aspects of social groups.
Symbiosis of social groups in the novel "Metamorphosis" by Lucius Apuleius
Keywords: Valodniecība un literatūrzinātne