Salikteņu lietojums korporatīvās atbildības ziņojumos - Arcimoviča, Kristīna (Latvijas Universitāte, 2018)
Šī pētījuma mērķis ir noskaidrot, kāda salikteņu forma un funkcija ir visbiežāk izmantota korporatīvās atbildības ziņojumos. Analīzei tika izvēlēti trīs korporatīvās atbildības ziņojumi banku nozarē. Izmantotā empīriskā pētījuma metode bija biežuma analīze, un analīze tika balstīta uz Bauera (1983), Levija (1998) un Liebera (2009) teorijām. Pētījuma rezultāti liecina, ka katram analizētajam korporatīvās atbildības ziņojumam ir sava visbiežāk lietotā salikteņu forma. Visvairāk lietotais saliktenis visos analizētajos korporatīvās atbildības ziņojumos ir salikts lietvārds, un vismazāk lietoti ir saliktie darbības vārdi un apstākļa vārdi. Analīze arī parāda, ka lielākā salikteņu daļa ir saistīta ar uzņēmējdarbību un ekonomiku.

This paper aims to find out which form and function of compounds are more frequently used in corporate responsibility (CR) reports. Three CR reports in the banking industry were selected for the analysis. The applied empirical research method was frequency analysis, and the analysis was based on Bauer’s (1983), Levy’s (1998) and Lieber’s (2009) theories. The research findings of the study show that each analysed CR report has its own most commonly used form of compounds. The most dominantly used compound in all the analysed CR reports is a compound noun, and compound verbs and adverbs are the least used. The analysis also demonstrates that the majority of the compounds relate to business and economics.
Use of Compounds in Corporate Responsibility Reports
Keywords: Valodniecība; Compounds; Frequency analysis; Morphology; Form; Function