Personāža tēla veidošanas līdzekļi un principi memuāros (Marinas Cvetajevas laikabiedru atmiņu materiāls) . - Lavrentjevs, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2016)
Personāža tēla veidošanas līdzekļi un principi memuāros (Marinas Cvetajevas laikabiedru atmiņu materiāls): maģistra darbs – Rīga, 2016. - 62 lpp Maģistra darbs „Personāža tēla veidošanas līdzekļi un principi memuāros (Marinas Cvetajevas laikabiedru atmiņu materiāls)” ir veltīts M.Cvetajevas tēla izskatīšanai viņas laikabiedru memuāros. Dotā maģistra darba mērķis ir izpētīt M.Cvetajevas tēla veidošanas īpatnības memuāristu tekstos. Darbs sastāv no divām nodaļām. Pirmā nodaļā ir izvērtēti teorētiskie jautājumi par memuāru tekstu specifiku. Otrā nodaļā tiek analizēti laikabiedru atmiņas par Marinu Cvetajevu, kā arī tiek definēti memuāra tēla veidošanas līdzekļi un principi. Dots maģistra darbs var modināt interesi filologos, kuri pēta „Sudraba laikmeta” dzejniekus vai memuārus, kā arī tos, kuri interesējās par M.Cvetajevas daiļradi.

Principles and Means of Creation of an Image of a Character in Memoirs: The Collection of Memories about Marina Tsvetaeva by Her Contemporaries Master Thesis – Riga, 2016. – 62 p. Masters’ paper “Principles and Means of Creation of an Image of a Character in Memoirs: The Collection of Memories about Marina Tsvetaeva by Her Contemporaries” is devoted to the scrutiny of Marina Tsvetaeva’s image in memoir texts by her contemporaries. The aim of the paper is to identify the peculiarities of Marina Tsvetaeva’s image construction in the texts of memoirists. The paper consists of two parts. The first part scrutinises theoretical questions on the specifics of memoir texts. The second part analyses memories of Marina Tsvetayeva’s by her contemporaries, as well as defines principles and means of memoir image creation. The present paper may be of interest for philologists studying the poets of the “Silver Age” or memoir texts, as well as those interested in Marina Tsvetaeva’s personality and works.
Principles and Means of Creation of an Image of a Character in Memoirs: The Collection of Memories about Marina Tsvetaeva by Her Contemporaries.
Keywords: Filoloģija; Marina Cvetajeva; memuārs; laikabiedri; memuāra tēls; atmiņas