Objekta lokalizācija UWB radiolokācijā - Šneiders, Jānis (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā veikts pētījums par objekta lokalizāciju UWB radio lokācijā ar mērķi izpētīt aiz sienas esošā objekta lokalizācijas iespējas. Darbs tika veidots, lai risinātu aktuālās problēmas objekta pozicionēšanā, tādēļ tika veikti sekojoši pētījumi: *Veikts pētījums par TWV stāvokli pasaulē; *Izveidots antenu bloku modelis gan 2D, gan 3D objekta lokalizācijai; *Izstrādāts objekta lokalizācijas algoritms un datorprogramma, kas veic objekta lokalizāciju izmantojot gan 2D, gan 3D modeli; *Apskatītas signālapstrādes metodes objekta lokalizācijas uzlabošanai: viduvēšanas un mediānas paņēmieni, kā arī ar „loga” un konvolūcijas filtrs; *Apskatīta nobīdītu signālu summēšana ar mērķi uzlabot signāla/traucējumu attiecību. Pielietojot darbā apskatītās lokācijas metodes izdevās lokalizēt objektu, nodrošinot pietiekoši augstu lokalizācijas precizitāti.

This work addresses object localization using UWB radio location in order to study the possibilities to locate an object behind a wall. The work was drawn up to solve topical problems in object positioning and to that end the following study activities were conducted: *A study of the status of TWV in the world; *Creation of a model for antennae blocks for both 2D and 3D object localization; *Establishing the algorithm of object localization and creation of a software application that localizes objects using the 2D and the 3D model; *Discussion of the methods for signal processing to improve object localization: averaging and median approach, as well using the “window” and convolution filter; *Discussion of the summing of offset signals in order to improve the signal/noise ratio. The application of the methods referred to in this work resulted in a successful localization of the object with sufficiently high accuracy of localization.
Object localization in UWB radar
Keywords: Datorzinātne