Ozona un slāpekļa oksīdu koncentrāciju mērījumi Rīgas pilsētvidē un iekštelpās - Blūma, Ilze (Latvijas Universitāte, 2016)
Ozona un slāpekļa oksīdu koncentrāciju mērījumi Rīgas pilsētvidē un iekštelpās. Blūma I., zinātniskā vadītāja Dr.ķīm., doc. Osīte A. Bakalaura darbs, 51 lappuses, 20 attēli, 9 tabulas, 47 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darbā izskatīta literatūra par iekštelpu un pilsētvides gaisa piesārņojumu ar ozonu un slāpekļa oksīdiem. Literatūras apskatā apkopota informācija par galvenajiem ozona un slāpekļa oksīdu emisijas avotiem un to izplatību atmosfērā, kā arī par gaisa piesārņojuma negatīvo ietekmi uz cilvēka veselību un vidi kopumā. Iekštelpu koncentrāciju mērījumi veikti dažādās darba vidēs – bibliotēkā, laboratorijā, kopēšanas centrā u.c. Rīgas pilsētvides ozona un slāpekļa oksīdu koncentrāciju mērījumus veica Rīgas centrālajā daļā.

Ozone and nitrogen oxide concentration measurments in the urban environment of Riga and indoors. Blūma I., scientific supervisor Dr.chem., prof.assist. Osīte A. Bachelor’s thesis, 51 pages, 20 figures, 9 tables, 47 literature references, 2 appendices. In Latvian. In the Bachelor thesis the literature research about indoor air and urban environment air pollution with ozone and nitrogen oxides was carried out. Information about the main ozone and nitrogen oxides emission sources and their prevalence as well as their harmfull health effects and negative impact on environment was gathered. Indoor concentration measurments of ozone and nitrogen oxides were realized in different working environments – library, laboratory, copying service, etc. Urban environment concentration measurments of ozone and nitrogen oxides were done in the area of Riga city centre.
Ozone and nitrogen oxide concentration measurments in the urban environment of Riga and indoors
Keywords: Ķīmija; PILSĒTVIDES GAISA PIESĀRŅOJUMS; IEKŠTELPU GAISA PIESĀRŅOJUMS; EMISIJAS AVOTI; SLĀPEKĻA OKSĪDI; OZONS