Privātpersonu hipotekārās kreditēšana Latvijā - Voitenko, Diāna (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir „Privātpersonu hipotekārā kreditēšana Latvija”. Hipotekārais kredīts ir viens no populārākiem kredītu veidiem, taču līdz ar krīzes iestāšanos hipotekāras kreditēšanas apjomi samazinājās un līdz šodienai nav sasniegusi pirms krīzes līmeni, tāpēc komercbankas sāka pielietot stingrāku kreditēšanas politiku. Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz iegūto informāciju, izpētīt privātpersonu hipotekāro kreditēšanu Latvijā un to ietekmējošus faktorus, izstrādāt secinājumus un sniegt priekšlikumus hipotekārās kreditēšanas veicināšanai. Lai īstenotu šo mērķi ir izveidoti šādi uzdevumi: 1.Analizēt hipotekārās kreditēšanas teorētiskus un juridiskus aspektus; 2.Izvērtēt citu valsts pieredzi hipotekārajā kreditēšanā; 3.Izpētīt faktorus, kas ietekmē hipotekāro kreditēšanu; 4.Izanalizēt hipotekāro kreditēšanu attīstību pirms un pēc krīzes periodos; 5.Apskatīt programmas, ko valsts piedāvā jaunajām ģimenēm un uzzināt par nolikto atslēgas principu; 6.Izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus hipotekārās kreditēšanas veicināšanai. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem, izmantotās literatūras un avotu saraksta. Bakalaura darba apjoms ir 63 lapaspuses, kas satur 21 attēlus un 2 tabulas,80 atsauces.

The title of Bachelor`s thesis is “Mortgage lending for individual person in Latvia”. Mortgage credit is one of the most popular types of loans, but to the accession to the crisis of mortgage lending fell and until today has not reached pre-crisis levels, so commercial banks began to apply stricter lending policy. Bachelor's work is based on the information gathered, to explore the private mortgage lending in the Latvian and the factors affecting the development of conclusions and make proposals for the promotion of mortgage lending. In order to realize this objective have been set up the following tasks: 1.Analyze the mortgage lending theoretical and legal aspects; 2.To evaluate the experience of other countries in mortgage lending; 3.To investigate the factors affecting mortgage lending; 4.To analyze the development of mortgage lending in the pre- and post-crisis periods; 5.View the program by the state to young families and learn about the prescribed key principle; 6.To write conclusions and develop proposals for the promotion of mortgage lending. Keywords: mortgage, credit, collateral, interest rates, government support programs. Bachelor work consists of 63 pages, containing 21 images , 2 tables and 80 references.
Mortgage lending for indvidual person in Latvia
Keywords: Ekonomika; hipotēka; kredīts; nodrošinājums; procentu likmes; valsts atbalsta programmas