Bezdarbs un nodarbinātība Latvijā - Zvirgzdiņš, Sandris (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs „Bezdarbs un nodarbinātība Latvijā”. Bakalaura darbā analizēts problēmjautājums, kas skar Latvijas ekonomiskos rādītājus. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt nodarbinātības iespējas darbaspējas vecuma cilvēkiem un bezdarbu, kā ekonomikas attīstības problēmas Latvijā un sniegt priekšlikumus bezdarba mazināšanai valstī. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām, kuras ietver ievadu, analītisko daļu kā āri secinājumiem un priekšlikumiem, un pielikumiem. Autors darba pirmajā nodaļā izskaidro tēmas aktualitāti, tālākās nodaļas tiek veltītas bezdarba un nodarbinātības pētīšanai un to izraisītās sekas. Darba beigās autors sniedz secinājumus un priekšlikumus par pētāmo problēmu, kuri radušies darba izstrādēs gaitā. Darba pilnvērtīgai izstrādei autors izmantoja sekojošas pētījuma metodes: vēsturiskā metode, salīdzinošā metode, sistemātiskā metode, analītiskā metode un autora veikto pētījumu no 2016.gada līdz 2017.gada janvārim. Atslēgvārdi: nodarbinātība, bezdarbs, pašvaldība, darba tirgus, nodarbinātības politika.

Bachelor paper „Unemployment and employment in Latvia” This bachelor paper analyses problem issues of Latvian economic performances. Bachelor paper objective is to explore employment oportunies of working age peolpe and unemployment as the development problems of Latvian economy and give suggestions to reduce unemplayment in the country. The bachelo paper consists of 4 chapters which includes introduction, analytic part, conclusion and suggestions as well as addendum. At the first chapter author provides explanation how topic is important, following chapters is made to investigate the couses with is done by unemployment and employment. In the end of the bachelor author name conclusions and suggestions about the main problem. To perfectly develop bachelor author has used following research methods: historical method, the comparative method, systematical method, analytical method and author’s research from 2016 till january of the year 2017. Keywords: employment, unemployment, municipalities, labor market, employment policy
Unemployment and employment in Latvia
Keywords: Ekonomika; nodarbinātība; bezdarbs; pašvaldība; darba tirgus; nodarbinātības politika