Uzņemūma tīkla parraudzība un saistītas ar to problēmas. - Apsītis, Edgars (Latvijas Universitāte, 2015)
Kvalifikācijas darbā „Uzņemūma tīkla pārraudzība un saistītas ar to problēmas” mērķis ir atvieglot „Kronospan” uzņēmuma IT-nodaļas darbinieku darba slodzi ieviešot centralizētu tīkla pārraudzības sistēmu. Ka arī tīkla funkcionalitātes paplašināšana, kas ļauj zināt par uzņēmuma tīkla infrastruktūras svarigākiem notikumiem divdesmit četras stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā ar paziņojumiem caur īsziņam un e-pastu. Veicot esošas tīkla infrastruktūras izpēti un pārraudzīšanas sistēmas izvēli tika ieviests optimālais risinājums, ka arī izskatītas populārākas sistēmas uzstadīšanas problēmas, tīkla problēmas un to risinājumi. Rezultātā: tika veiksmīgi ieviesta NetXMS pārraudzības sistēma, tiek ietaupīts liels laika daudzums izmantojot to, un izveidota kopēja stratēģija iekšējā tīkla pārvaldīšanai.

In this work „Enterprise network management and related problems” main goal is facilitate the „Kronospan” company’s IT-department staff workload by introducing a centralized network monitoring system. As well as extending the functionality of the network, which allows to know about the company’s network infrastructure most important events in twenty-four hours a day, seven days a week with messages through mobile and e-mail. After an existing network infrastructure research and monitoring system selection, the optimal solution were achieved and also reviewed popular installation problems of the system, network problems and their solutions. As a result: it was succesfully established NetXMS monitoring system that saves a great amount of time and established a common strategy for intranet management.
Enterprise network management and related problems
Keywords: Datorzinātne; NetXMS; pārraudzība; pārvaldība; iekšējais tīkls