Seksuālā izglītošana pusaudžiem ar garīgās attīstības traucējumiem - Kviese, Elīna (Latvijas Universitāte, 2021)
Diplomdarba nosaukums: Seksuālā izglītošana pusaudžiem ar garīgās attīstības traucējumiem. Darba autore: Elīna Kviese Darba zinātniskā vadītāja: Mg. paed. Egija Laganovska Darba saturs: 61 lapaspuse, 41 attēls, 2 tabulas, 2 pielikumi, 55 izmantotās literatūras vienības. Pētījuma mērķis: izpētīt seksuālās izglītošanas problemātiku pusaudžiem ar garīgās attīstības traucējumiem. Darbs sastāv no divām daļām – teorētiskās un empīriskās. Darba teorētiskajā daļā ir aprakstīts garīgās attīstības traucējumu pedagoģiski psiholoģiskais raksturojums, pusaudžu ar garīgās attīstības traucējumiem seksuālās attīstības un seksuālās izglītošanas īpatnības. Darba empīriskajā daļā autore veica skolotāju un vecāku anketēšanu, izanalizēja iegūtos datus un izteica secinājumus. Atslēgas vārdi: garīgās attīstības traucējumi, pusaudži, seksuālā izglītošana, seksualitāte.

Theme of the diploma: Sexual education for adolescents with intellectual disabilities. Author of the diploma: Elina Kviese Scientific supervisor of the diploma: Mg. paed. Egija Laganovska Work content: 61 pages, 41 pictures, 2 tables, 2 appendices, 55 sources. Aim of the diploma: to explore problematic of sexual education for adolescents with iltellectual disabilities. Diploma consists of two parts – theoretical and practical. The theoretical part of the diploma describes characteristics of the persons with intellectual disabilities, sexual development and sexual education for adolescents with intellectual disabilities. In the practical part of the diploma author surveyed teachers and parents, analyzed the obtained data and expressed conclusions. Key words: intellectual disabilities, adolescents, sexual education, sexuality.
Sexual education for adolescents with intellectual disabilities
Keywords: Pedagoģija; garīgās attīstības traucējumi; pusaudži; seksuālā izglītošana; seksualitāte