Tendences un izaicinājumi personāla motivēšanā un tās pilnveides iespējas privātā izglītības iestādē. - Kaminska, Amanda (Latvijas Universitāte, 2020)
Mainīgās apkārtējās vides ietekmē darba devējam nemitīgi nākas domāt, kā pilnveidot un pielāgot motivācijas sistēmu, lai darbinieki neaizietu. Bakalaura darba mērķis ir pētīt aktuālās tendences un izaicinājumus personāla motivēšanā, lai izstrādātu priekšlikumus personāla motivēšanas pilnveidei privātā izglītības iestādē. Bakalaura darba teorētiskajā daļā tika apkopota teorētiskā informācija par darba vides saistību ar personāla motivāciju, tehnoloģiju attīstības radītajām iespējām un izaicinājumiem, par motivēšanu attiecībā pret dažādu paaudžu pārstāvju darbiniekiem, kā arī ārējo vidi un spēju tai pielāgoties, iekļaujot arī labās prakses piemērus reālā darba vidē. Pētnieciskajā daļā tika noskaidrots, ka kopumā organizācijā novērojama samērā veiksmīga motivēšanas pieredze, taču tika identificētas arī nepilnības un iespējamās funkcijas, ko pilnveidot.

As a result of changing environment, the employer constantly has to think about how to improve and adapt the motivation system so that employees don’t leave. The aim of the bachelor’s thesis is to study current trends and challenges in staff motivation to develop proposals to improve staff motivation in a private educational institution. The theoretical part of the bachelor’s thesis summarizes theoretical information on the motivation of the work environment, the opportunities and challenges created by technological development, the motivation of employees from different generations, and the external environment and the ability to adapt to it, including good practices in the real work environment. The research part of the bachelor’s thesis shows that overall the organization experienced relatively successful motivational experience, but also identified gaps and potential functions to be improved.
Trends and challenges in staff motivation and improvement opportunities in private education institution.
Keywords: Vadībzinātne; motivēšana; paaudzes; pilnveide; darba vide; tendences