5 – 6 gadus vecu bērnu pašvadītas mācīšanās attīstība - Solopa, Marina (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba autors: Marina Solopa Kvalifikācijas darba nosaukums: 5 – 6 gadus vecu bērnu pašvadītas mācīšanās attīstība Darba mērķis: teorētiski izzināt un empīriski pārbaudīt, kā pedagoģiskajā procesā pirmsskolā sekmējama 5 - 6 gadus vecu bērnu pašvadīta mācīšanās. Pētījuma uzdevumi: 1. teorētiski analizēt literatūru par pašvadītu mācīšanos kā caurviju prasmi, 5 – 6 gadīgu bērnu attīstības īpatnībām un pašvadītas mācīšanās prasmju attīstības sekmēšanas iespējām pedagoģiskajā procesā; 2. empīriski pārbaudīt teorētiskās atziņas praktiskā pētījumā un analizēt iegūtos rezultātus; 3. izstrādāt rekomendācijas pirmsskolas izglītības skolotājiem. Darba apjoms: 32 lapaspuses, 2 tabulas, 2 attēli, 2 pielikumi Atslēgas vārdi: bērncentrēts pedagoģiskais process, caurviju prasmes, intervija, novērošana, intervija, pašvadīta mācīšanās, vecākais pirmsskolas vecumposms.

The author of the study: Marina Solopa The subject of the study: Development of self-directed learning in children between the ages 5 and 6. The objective of the study: Theoretically and practically based research of self-directed learning development in the pedagogical process in preschool of children between the ages 5 and 6. Research tasks: 1. theoretical analysis has been performed to reveal the characteristic of 5 - 6 year old children`s development, self-directed learning as a soft skill and methods of development of self-directed learning skills in the pedagogical process 2. the analysis has been done to check theoretical results in a practical way and describe the collected data. 3. Recommendations have been prepared for preschool teachers. Study consists of 32 pages, 2 tables, 2 pictures and 2 attachments. Key words: soft skills, pedagogical process, Self-directed learning, 5 - 6 year old children, observation, interview.
Development of self-directed learning in children between the ages 5 and 6
Keywords: Izglītības zinātnes; bērncentrēts pedagoģiskais process; caurviju prasmes; intervija; novērošana; pašvadīta mācīšanās