Uzņēmuma vietnes optimizācija Google meklētāj programmā - Stupāne, Egija (Latvijas Universitāte, 2016)
Darba „Uzņēmuma vietnes optimizācija Google meklētājprogrammā” mērķis ir kosmētiskās ķirurģijas centra Peoria Cosmetic Surgery vietnes optimizācijas meklētāj sistēmā Google apraksts un analīze. Darbs sevī ietver četras nodaļas ar to apakšnodaļām kā arī autora veiktos secinājumus. Pirmā darba nodaļa paredzēta klienta uzņēmuma Peoria Cosmetic Surgery darbības un nozares izpētei un analīzei. Nodaļā tiek ietverta uzņēmuma SVID analīze, uzņēmuma organizatoriskās struktūras analīze, konkurentu analīze, kā arī ar nozares tirgu saistīti statistikas dati. Otrajā nodaļā tiek analizēta informācija par vietnes optimizāciju, tās vēsturi, par meklētāj sistēmu vēsturi un darbības principiem, kā arī optimizācijas veidiem. Trešajā nodaļā tiek analizēts projekta vietnes optimizēšanas process un tajā pielietotās metodes un rīki. Nodaļas noslēgumā tiek uzrādīti projekta rezultāti uz darba izstrādes brīdi. Ceturtajā nodaļā tiek analizētas projekta izmaksas, klienta ieguvumi, kā arī aprakstīti autora izstrādātie ieteikumi vietnes turpmākajam optimizēšanas procesam. Diplomdarbs sastāv no 66 lapaspusēm, 18 attēliem, 3 tabulām, kā arī 50 izmantotā literatūras un attēlu avota. Atslēgvārdi - vietnes optimizēšana meklētāj sistēmā, SEO, meklētāj sistēma, atslēgvārdi, saišu masa.

The diploma thesis „Company web site optimization for Google search engine” seeks to describe and analyze web site optimization methods used for Google search engine. The thesis consists of the following parts, in the following order - introduction, four chapters, sub-chapters and conclusions. Chapter One is introductory and provides information of a client company “Peoria Cosmetic Surgery”, cosmetic surgery scope statistic data, company SWOT and short competitor web site analysis. Chapter Two describes history of SEO and Google search engine, also chapter two provides information about search engine Google principles and different kinds of SEO techniques. Chapter Three concentrates on in project used SEO method and tool description, and project result analysis. Chapter four implements project cost analysis, benefits of the project, the further project development recommendations. And for the end - conclusions of thesis. Diploma thesis consists of 66 pages, 18 images, 3 tables, 50 references. Keywords: web page optimization for search engine, SEO, search engine, keywords, quantity of links
Company web site optimization for Google search engine
Keywords: Vadībzinātne; vietnes optimizēšana meklētāj sistēmā; SEO; meklētāj sistēma; atslēgvārdi; saišu masa