Uz procesu orientētas vadīšanas ieviešanas iespējas slimnīcā - Bārzdiņš, Juris (Latvijas Universitāte, 2015)
Pēdējās desmitgadēs Latvijas slimnīcas tāpat kā veselības aprūpe kopumā pārdzīvo būtiskas pārmaiņas. Attīstoties tehnoloģijām un mainoties demogrāfiskajai situācijai, slimnīcu skaits un gultu skaits tajās samazinās, savukārt prasības ārstēšanas kvalitātei, intensitātei un izmaksu efektivitātei pieaug. Tas rada nepieciešamību būtiski mainīt slimnīcu līdzšinējo vadīšanas sistēmu, pārejot uz procesu un klientu orientētu vadības un darba organizācijas sistēmu. Promocijas darba mērķis ir izpētīt slimnīcas kā sarežģītas, atvērtas, mainīgā vidē darbojošās sistēmas attīstības priekšnoteikumus un izstrādāt metodoloģiju slimnīcas pārejai uz procesu orientētu vadīšanas sistēmu. Promocijas darba struktūra ir pakārtota promocijas darba uzdevumu risināšanai. Promocijas darbs sastāv no četrām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Promocijas darba pamatteksts ir izklāstīts uz 167 lappusēm, labākai darba izpratnei ir izveidotas 26 tabulas un 39 attēli, kā arī darbam ir pievienoti 5 pielikumi. Literatūras sarakstā ir iekļautas 222 literatūras vienības.

In recent decades, the Latvian hospitals, like the health-care system on the whole, are experiencing substantial changes. With the evolvement of technologies and changes in the demographic situation the numbers of hospitals and hospital beds decrease while the demand for quality, intensity and cost efficiency of medical treatment is increasing. This creates a need to introduce customer- and process-oriented management approaches proved to be effective in other industries also in hospital management. The aim of the Doctoral thesis is to explore the preconditions for sustainability of the hospital by analysing it as a complex and open system operating in a changing environment, for developing methodology for transition of the hospital to a process-oriented management system. The structure of the Doctoral thesis follows the aim of research. It consists of four chapters, conclusions and proposals on 167 pages. For better understanding of the work 26 tables and 39 figures have been created. The list of references includes 222 literature units.
Possibilities of Implementation of Process-oriented Management in the Hospital
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Vadībzinātne; Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība