Darba ikdienas paradumu un darba vides stresa ietekme uz darbinieka darbaspējām, vadlīnijas veselīga dzīvesveida veicināšanai darba vietā - Žogots, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2018)
"Darba ikdienas paradumu un darba vides stresa ietekme uz darbinieka darbaspējām, vadlīnijas veselīga dzīvesveida veicināšanai darba vietā". Darba autors: Mārtiņš Žogots. Darba zinātniskā vadītāja: Dr. med., asociētā profesore Ženija Roja. Darbs izklāstīts uz 93 lpp., ietver 23 attēlus, 10 tabulas, 8 pielikumus, 96 informatīvos avotus. Maģistra darba pētījums sastāv no 4 daļām. Pirmajā daļā ir apskatīta un analizēta literatūra par faktoriem, kas ietekmē darbinieka darbaspējas un praktiskiem veselības veicināšanas pasākumiem, darbaspēju saglabāšanai un uzlabošanai. Literatūras analīze pierāda, ka veselības veicināšanas pasākumiem ir būtiska ietekme uz darbinieka darbaspējām. Otrajā daļā ir apskatītas pētījumā izmantotās metodes, bet trešajā daļā ir apkopoti pētījuma rezultāti un veikta to analīze. Izstrādāti priekšlikumi un veselības veicināšanas pasākumi. Iegūtie pētījuma rezultāti ļauj secināt, ka būtiskākie psihoemocionālie darba vides riski ir saistīti ar darba tempu, kontroli pār veicamo darbu un ilgstošu saskari ar citiem cilvēkiem. Izstrādātas praktiskās rekomendācijas gan uzņēmuma vadībai, gan uzņēmuma darbiniekiem. Izmantotās metodes: Kopenhāgenas psihosociālās aptaujas īsā versija; Notingemas universitātes metode stresoru noteikšanai; ActPRO Wellness 360° labsajūtas indekss; darbinieku labklājības pulsa aptauja "&frankly"; Firstbeat dzīvesveida novērtējums.

"Impact of daily work habits and working environment on employees productivity, guidelines for promoting wellbeing at work". Author: Mārtiņš Žogots. Scientific advisor: Dr. med., associate professor Ženija Roja. Total number of pages 93, including 23 pictures, 10 tables, 8 annexes, 96 informative sources. The Master's thesis research consists of 4 parts. The first part includes analyze of literature on the factors influencing the worker's ability to work and practical measures for wellbeing, how to maintain and improve workability of employees. Literature analysis shows that wellbeing activities have a significant impact on the employee's ability to work. The second part describes the methods used in the study, while the third part summarizes the results and analyses of the study. Proposals and wellbeing activities have been developed. The obtained results of the research allow to conclude that the most important psycho-emotional risks of the work environment are related to the pace of work, control over the work performed and long periods of time in contact with other people. Practical recommendations are developed for company management and company employees. Research methods used: short version of the Copenhagen Psychosocial Survey; University of Nottingham method for determining stressors; ActPRO Wellness 360 ° Wellness Index; Employee Wellbeing Pulse Survey "&frankly"; Firstbeat Lifestyle Assessment.
Impact of daily work habits and working environment on employees productivity, guidelines for promoting wellbeing at work
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze; darbaspējas; produktivitāte; stress; veselības veicināšana; atjaunošanās