Starptautisko autotransporta kravas pārvadājumu nozare Latvijā - Mukāns, Lauris (Latvijas Universitāte, 2013)
Transports ir viena no tautsaimniecības svarīgākajām nozarēm. Transports mijiedarbojoties ar daudzām citām nozarēm būtiski ietekmē tās, atstājot iespaidu uz kopējo ekonomisko tirgus situāciju. Šī darba mērķis ir izpētīt un analizēt starptautisko autotransporta kravas pārvadājumu efektivitāti, rast veidus kā paaugstināt to. Balstoties uz speciālo literatūru tiks sniegts pilnīgs priekšstats par galvenajiem uzņēmuma izdevumu posteņiem un to īpatsvaru kopējā apjomā, kā arī galvenie ienākumus ietekmējošie faktori. Tiks izpētīti un analizēti SIA ’’LM’’ veiktās komercdarbības veikto reisu rentabilitāte. Izstrādāti priekšlikumi autopārvadājumu uzņēmumu ekonomiskās situācijas uzlabošanai. Darbs izmantojams, kā rekomendācija un palīgs starptautisko autopārvadājumu tirgus pētīšanā un veiksmīgai komercdarbības realizēšanai starptautisko autotransporta kravas pārvadājumu jomā paaugstinot pakalpojumu efektivitāti.

Transport is one of the most important sectors of the economy. Transportation interacts with many other sectors. Transport is combined together to these economy sectors and have an effect on them in that way have an influence on global market situation process. The aim is to explore and analyze the international cargo transportation efficiency, look for ways to increase it. Based on the special literature will give a complete picture of the company's major items of expenditure and the proportion of it in the total volume, also the main factors affecting income. Will be researched and analyzed company's ''LM'' business rentability of trips. Proposals for road transport companies to improve their economic situation. This thesis can be used as a recommendation, guideline and an assistant in international road transport market research and successful commercial business activities in this sector, increasing the efficiency of services.
International road transport cargo transportation sector in Latvia
Keywords: Ekonomika