Pētniecības metožu izmantošana studentu noslēguma darbos - Miķelsone, Dina (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba "Pētniecības metožu izmantošana studentu noslēguma darbos" mērķis ir noskaidrot, kuras ir biežāk izmantotās pētniecības metodes Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes studiju programmu "Informācijas pārvaldība", "Socioloģija" un "Politikas zinātne" studentu bakalauru darbos. Šajā pētījumā izmantotas divas pētniecības metodes – intervēšana un kontentanalīze. Pētījuma rezultāti rāda, ka studenti savos noslēguma darbos izmanto vairākas pētniecības metodes, kombinējot gan kvalitatīvās, gan kvantitatīvās pieejas, lai bakalaura darba pētījuma rezultāti būtu ticamāki. Studenti, veicot savus pētījumus, pielieto atbilstošākās pētniecības metodes izvēlētajai tēmai un pētījumam. Atslēgvārdi: Studenti, noslēguma darbi, pētniecības metodes, informācijas pārvaldība, socioloģija, politikas zinātne, Latvija.

Objective of this bachelor work " The use of research methods in students theses" is to find out, which are the most popular research methods in Facultaty of Science of Univeristy of Latvia in studies "Information management", "Sociology" and "Political science" student bachelor works. In this research used two research methods – interviewing and content analysis. Research shows that students in their research thesis use a number of tecniques, combining both qualitative and quantitative approaches to bachelor`s study results are reliable. Students doing their research applies the most appropriate research methods to the selected topic and research. Keywords: Students, students theses, research methods, information management, sociology, political science, Latvia.
The use of research methods in students theses
Keywords: Bibliotēkzinātne