PERSONĀLVADĪBA PROBLEMĀTISKĀS SITUĀCIJĀS UN TĀS IETEKME UZ UZŅĒMUMA DARBĪBU - Gutka, Marija (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarba mērķis - uz konfliktu situāciju pārvaldes teorētiska pamata pētījuma bāzes organizācijā izstrādāt konfliktu pārvaldes pilnveidošanas metodi Hipotēze: Kadru menedžmenta pilnveidošana uzņēmumā ietekmē uzņēmuma darbības rezultātus. Pētījuma apraksts Pētījums sastāv no divām daļām. Pirmā daļā autore mēģina noteikt uzņēmuma konfliktības potenciālu atbilstība uz uzņēmuma organizatorisku struktūru. Otrā pētījuma daļa autore ar uzņēmumu darbinieku anketēšanas palīdzību mēģina noskaidrot, vai uzņēmumā tiek realizēts tā konfliktības potenciāls atbilstībā uz uzņēmuma organizatorisko struktūru. Darba praktiskā nozīme tiek noteikta ar to, ka aprakstīta programma par konfliktības pazemināšanu kolektīvā var būt izmantota praksē, gan ar iesācējiem, gan pieredzējušiem menedžeriem, kas nodarbojas ar jebkura mēroga uzņēmuma personāla pārvaldi, konfliktu situāciju pārvaldi, ar darbinieku darba ražotspējas paaugstināšanu un ar uzņēmuma konkurētspējas līmeņa paaugstināšanu.

The purpose of the master work is formulating administrative conflict’s development method, reposing on it’s theoretical investigation base. Hypothesis: Staff management’s development affects enterprise’s trading results. Research description. The research consists of 2 parts. In the first part, the author tries to define the potential of the conflict, according to organization structure. In the second research part, the author tries to find out if there is realized the potential of the conflict in enterprise, using questionnaire method. The practical significance of the master work estimates, that described programme about the conflict’s decrease in the collective can be used in practice both for beginners and for stager managers, who are engaged in staff administration, situation conflict administration.
MANAGEMENT OF THE PERSONNEL IN CRISIS SITUATIONS AND ITS INFLUENCE ON THE ECONOMIC ACTIVITIES OF ENTERPRISE
Keywords: Vadībzinātne