Vārdu uztvere un atpazīšana noguruma ietekmē - Gičevska, Ilga (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 37 lapām, satur 5 attēlus, 4 grafikus un 2 pielikumus. Darba mērķis: novērtēt, cik ļoti nogurums spēj ietekmēt koncentrēšanās spējas un vārdu atpazīšanu, un kā izmainās atbildes sniegšanas laiks. Metode: tika izmantota datorrprogramma, kas sastāvejā no 192 vārdu pāriem. Tests tika pildīts no rīta un vakarā. Secinājumi: vidējais atbildes reakcijas laiks ir atšķirīgs dažādos diennakts laikos. Atkarībā no noguruma pakāpes un diennakts laika izmainās pareizi un nepareizi sniegto atbilžu skaits. Atslēgvārdi: redzes nogurums, vārdu atpazīšana, vārdu uzvtere, acu kustības

Bachelor's paper is written in Latvian on the 37 leaves, it contains 5 pictures, 4 graphs, 1 table and 2 attachments. Purpose: To: to assess how much fatigue is able to affect concentration and word recognition, and how changes response time. Method:there was used a computerprogramm, which consisted of 192 word pairs. The test was executed in the morning and evening. Conclusions: The medium duration of response is different at different times of the day. Depending on the degree of fatigue and time of day changes number of right and wrong answers given . Keywords: visual fatigue, word recognition, word uzvtere, eye movements
Word perception and recognition depending on fatigue
Keywords: Fizika; redzes nogurums; vārdu atpazīšana; vārdu uzvtere; acu kustības