Kriptovalūtas izpratne un bažas par jaunākajām paaudzēm - Dantuluri, Balaram (Latvijas Universitāte, 2021)
Autore šajā pētījumā analizē pašreizējo izpratni kriptovalūtu pasaulē un digitālās valūtas drošības stāvokli, un pētījuma mērķis ir atbildēt uz jautājumu, vai cilvēki ir informēti par kriptonauda un vai tā ir pietiekami droša lietošanai dienā vai nē dienas laikā kā viens no oficiālajiem maksājumu pakalpojumiem un lai atbildētu uz šo jautājumu, autore ir analizējusi teorētiskās koncepcijas, kas saistītas ar kriptovalūtu, un izstrādājusi anketu, lai to nosūtītu gan darbinieku, gan pašreizējās paaudzes studentu paraugam, lai iegūtu izpratnes perspektīvu un viņu komfortu par valūtas drošību tika veikta arī intervija ar vienu no apmaiņā strādājošajiem ekspertiem, lai uzzinātu uzņēmumu un organizāciju perspektīvu, un ar šī pētījuma palīdzību autore sniedz dažus ieteikumus potenciālajiem investoriem un potenciālajiem kriptovalūtas īpašniekiem. un attiecīgās iestādes, kas iesaistītas valūtas noteikumos.

The author in this research paper analyzes the current awareness in the cryptocurrency world and the security condition of the digital currency and the research aim is to answer the question whether people are aware about cryptocurrency and is it secure enough or not for usage on a day to day basis as one of the offical payment services and to answer this question the author has analyzed the theoretical concepts related to the cryptocurrency and developed the questionnaire to send it to a sample of both employees and current generation students to get the awareness perspective and their comfort on the security of the currency, an interview was also conducted with one of the experts working in an exchange to get the perspective of the companies and organizations and with the help of this research the author provides some recommendations to the potential investors and prospective cryptocurrency owners and the respective authorities involved with currency regulations.
Cryptocurrency awareness and safety concerns among the younger generations
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Cryptocurrency; Digital currency; Securities; Organizations; Authorities