Avārijscenāriju izstrāde un analīze – acetona ciānhidrīna noplūdes gadījums Baltijas Konteineru terminālā - Zīlīte, Aija (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darbā „Avārijscenāriju izstrāde un analīze – acetonciānhidrīna noplūdes gadījums Baltijas Konteineru Terminālā” ir izvērtēta 2009. gada 23. jūlijā notikusī acetonciānhidrīna noplūde Baltijas Konteineru Termināla teritorijā. Ņemot vērā Rīgas ostas paplašināšanos, šādu un līdzīgu avāriju atgadīšanās iespējamība pieaug. Darba mērķis ir izstrādāt potenciālos acetonciānhidrīna noplūdes scenārijus un izvērtēt sekas Baltijas Konteineru Termināla ietekmes zonā, izmantojot modelēšanas metodes. Atslēgas vārdi: avārijscenāriji, acetonciānhidrīns, ALOHA.

The Master’s Thesis „Development and Analysis of Different Scenarios for Acetone Cyanohydrin Leakage Accident at Baltic Container Terminal” contain assessment to Acetone Cyanohydrin leakage at Baltic Container Terminal on 23.07.2009. In view of Riga’s port expansion, probability of occurrence of similar accidents is increasing. Research aim is to develop potential scenarios of Acetone Cyanohydrin leaks and assess the effects of the Baltic Container Terminal impact zone, using modeling techniques. Key words: accident scenarios, Acetone Cyanohydrin, ALOHA.
Development and analysis of different scenarios for acetone cyanohydrin leakage accident at Baltic Container Terminal
Keywords: Vides zinātne