Cilvēka cieņas kā vispārējā tiesību principa piemērošanas metodoloģija Satversmes tiesas procesā - Jerohovs, Dans (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba nosaukums: “Cilvēka cieņa kā vispārējā tiesību principa piemērošanas metodoloģija Satversmes tiesas procesā”. Bakalaura mērķis ir: aplūkot cilvēka cieņu kā vispārējo tiesību principu un kā tā tiek piemērota Satversmes tiesā. Galvenais secinājums, kas izdarīts darba ietvaros, ka clvēka cieņa, balstoties uz tās saistību ar pamatnormu, proti, to, ka tā izreit no pamatnormas, kā arī to, ka pēc sava satura tā izteic Latvijas tiesiskās sistēmas augstāko vērtību - cilvēku - tā ir uzskatāma par vispārējo tiesību principu, kā arī Cilvēka cieņa kā vispārējs tiesību princips kalpo tikai par ārējā normatīvā tiesību akta materiālās satversmības pārbaudes mērauklu, jo cilvēka cieņa nenosaka nedz tiesību normas izdošanas kompetenci, nedz arī tiesību normas pieņemšanas procesuālo kārtību, tā nosaka tiesības un pienākumus, piemēram, valsts pienākumu nodrošināt iespējas dzīvot labvēlīgā vidē, kā arī pašreizējās paaudzes pienākumu saglabāt vidi nākamajām paaudzēm.

Title of the bachelor's thesis: "Methodology of application of human dignity as a general principle of law in the proceedings of the Constitutional Court". The aim of the bachelor is: to look at human dignity as a general principle of law and how it is applied in the Constitutional Court. The main conclusion made in the work is that human dignity, based on its connection with the basic norm, namely, that it derives from the basic norm, as well as the fact that in its content it expresses the highest value of the Latvian legal system - people - is considered on the general principle of law, as well as human dignity as a general principle of law serves only as a yardstick for the examination of the material constitutionality of an external regulatory enactment, because human dignity does not determine the competence to issue a legal norm or the procedural procedure for adopting a legal norm , the obligation of the state to provide opportunities to live in a favorable environment, as well as the obligation of the current generation to preserve the environment for future generations.
Methodology of Application of Human Dignity as a General Principle of Law in the Constitutional Court Proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne; cilvēka cieņa; Satversmes tiesa; vispārējie tiesību principi; demokrātiska tiesiska valsts