SIA "HANSA FLEX Hidraulika" saimnieciskās darbības analīze un pilnveidošanas virzieni. - Kursīte, Linda (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir SIA „HANSA FLEX Hidraulika” saimnieciskās darbības analīze un pilnveidošanas virzieni. Darbā pētītais uzņēmums ir metālizstrādājumu nozares uzņēmums, kas specializējies hidraulikas jomā. Darba mērķis ir identificēt uzņēmuma stiprās un vājās puses, iespējas un draudus, un izstrādāt priekšlikumus tā attīstības uzlabošanai. Mērķa sasniegšanai izvirzīti sekojoši uzdevumi: izpētīt uzņēmuma saimnieciskās darbības analīzes veikšanai nepieciešamo teorētisko bāzi un balstoties uz tās veikt uzņēmuma analīzi, kā arī izstrādāt secinājumus par uzņēmuma saimniecisko darbību un izstrādāt priekšlikumus tās rezultātu uzlabošanai. Autore darba gaitā secina, ka uzņēmums neefektīvi izmanto tā rīcībā esošos apgrozāmos līdzekļus.

The theme of the bachelor paper is Analysis of Business Activity at „HANSA FLEX Hidraulika” LTD and its improvement possibilities. “HANSA FLEX Hidraulika” LTD is a metal industry company that specializes in a field of hydraulics. The goal of the bachelor paper is to identify the weaknesses and strengths of the company, also company’s opportunities and threats and to work out suggestions for its future development. Several tasks have been worked out to achieve the goal, which are: to explore the theoretical aspects of economic activity analysis, to analyze the situation of the company based on the theory and to come to conclusions about current situation and work out suggestions for improvements in the future. The authoress by doing research came to conclusion that company not effective enough use their current assets.
Analysis of Business Activity at "HANSA FLEX Hidraulika" LTD and its improvement possibilities.
Keywords: Vadībzinātne; Uzņēmējdarbības vides analīze; SVID analīze; PEST analīze; M. Portera piecu spēku modelis; finanšu analīze