Valdošās koalīcijas vairākuma veidošanās 11. Saeimā: rāmējumi dienas laikrakstos „Diena”, „Neatkarīgā Rīta Avīze” un „Latvijas Avīze” (2011) - Zaksa, Elīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Valdošās koalīcijas vairākuma veidošanās 11. Saeimā: rāmējumi dienas laikrakstos „Diena”, „Neatkarīgā Rīta Avīze” un „Latvijas Avīze” (2011)” mērķis ir noskaidrot, kādi rāmējumi dominē laikrakstu „Diena”, NRA un LA publikācijās par 11. Saeimas valdošās koalīcijas vairākuma veidošanos un politiskajām partijām, kā arī konstatēt būtiskākās atšķirības un līdzības tajos. Pētnieciskā problēma ir trīs Latvijā iecienītu laikrakstu dominējošie rāmējumi un to atšķirības publikācijās par valdošās koalīcijas vairākuma veidošanās procesu un politiskajām partijām 11.Saeimā. Bakalaura darbu veido trīs pamatdaļas: teorētiskā daļa, kurā tiek skaidrotas politiskās komunikācijas un rāmējumu teorijas, pētījuma metodoloģijas izklāsta daļa un empīriskā jeb analītiskā pētījuma daļa. Pētījumā tiek izmantota kombinētā pētniecības metode, apvienojot kvantitatīvo kontentanalīzi un rāmējumu analīzi. Darba pētnieciskais lauks ir laikrakstu publikācijas, kurās minēta 11. Saeima laika periodā no 2011. gada 19. septembra – pēc ārkārtas vēlēšanām - līdz 11. oktobrim – valdības apstiprināšanai. Pētījumā noskaidrots, ka laikrakstos „Diena”, NRA un LA 11. Saeimas valdošās koalīcijas vairākuma veidošanās rāmējumos ir ievērojamas atšķirības, bet arī dažas līdzības. Atslēgas vārdi: laikraksts „Diena”, NRA, LA, 11. Saeima, koalīcija, rāmējumi

The aim of the bachelor paper entitled „The formation of ruling coalition majority in 11th Parliament: framing in daily newspapers „Diena”, „Neatkarīgā Rīta Avīze” and „Latvijas Avīze” (2011)” is to define what kind of frames dominate in publications about formation of ruling coalition majority in 11th Parliament in daily newspapers „Diena”, NRA and LA and to compare them. The research problem is predominant frames and their differences in publications about formation of ruling coalition majority in 11th Parliament in three popular Latvian newspapers. The bachelor paper consists of three parts: the theoretical part in which political communication and framing theories are explained, the research methodology exposition part and the empirical or analytical part of the research. The method of the research is combination of quantitative content analysis and framing analysis. Research field are publications about 11th Parliament in period from 19th September 2011 – after the extraordinary election – to 11th Oktober – until confirmation of the government. Research has proven that formation of ruling coalition majority in 11th Parliament in daily newspapers „Diena”, NRA and LA have been framed considerably different, but their are also some similarities. Key words: newspaper „Diena”, NRA, LA, 11th Parliament, coalition, framing
The formation of ruling coalition majority in 11th Parliament: framing in daily newspapers „Diena”, „Neatkarīgā Rīta Avīze” and „Latvijas Avīze” (2011)
Keywords: Komunikācijas zinātne