Lauku tūrisma uzņēmumu attīstības perspektīvas Latvijā. - Menģels, Ģirts (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbu „Lauku tūrisma uzņēmumu attīstības perspektīvas Latvijā” mērķis ir identificēt Latvijas lauku tūrisma attīstības perspektīvas un iespējamos uzlabojumus attīstības veicināšanai, lai motivētu lauku iedzīvotājus palikt mazajos pagastos un attīstīt tos ar uzņēmējdarbības veikšanu. Bakalaura darba uzdevumos ietilpst uzņēmējdarbības un lauku tūrisma teorijas apskats, iepazīšanās ar Ķīnas pieredzi lauku tūrismā, Latvijas tūrisma un lauku tūrisma analīze un ieteikumu izstrādāšana situācijas uzlabošanai. Lauku tūrisma situācijas noteikšanai izmantoti statiskas dati un ekspertu intervijas. Ieteikumu Latvijas lauku tūrisma attīstības iespēju uzlabošanas izstrāde balstīta un teorētiskiem aspektiem un datu analīzes.

The title of bachelor`s thesis is " Rural tourism company's development perspectives in Latvia" is to identify the rural tourism development prospects, and possible improvements to the development in Latvia, in order to motivate the rural population to remain in small parishes and develop them with the conduct of business. Bachelor's thesis tasks include business and rural tourism theory overview, introduction to the Chinese experience in rural tourism, analysis of the tourism in Latvia and rural tourism and recommendations for improving the situation. For rural tourism situation determination author uses static data and expert interviews. Recommendation for rural tourism development possibilities and improving the development are based on theoretical aspects of data analysis.
Rural tourism Company's development perspectives in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; lauku tūrisms; veiksmīgas uzņēmējdarbības nosacījumi; tūrisms; uzņēmējdarbības pamati; ES fondi