Radoša bērnu muzeja izveide Rīgas teritorijā - Belova, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2016)
Informācijas vide mūsdienu sabiedrības un indivīda dzīvē kļūst par jaunu un nozīmīgu sociālo fenomenu, līdz ar to tieša savstarpējā cilvēku komunikācija kļūst otršķirīga, kas īpaši ietekmē bērnu attīstību. Maģistra darba “Radoša bērnu muzeja izveide Rīgas teritorijā” mērķis ir paplašināt brīvā laika pavadīšanas iespējas Rīgā dzīvojošajām ģimenēm ar bērniem. Problēmas apzināšanai un attīstības iespēju noteikšanai veikts pētījums par ģimeņu brīvā laika pavadīšanas ieradumiem. Pētījuma rezultāti rāda, ka Rīgā dzīvojošās ģimenes nav apmierinātas ar brīvā laika pavadīšanas iespēju piedāvājumu Rīgā, jo izklaides un atpūtas objekti nepiedāvā iespēju bērniem apgūt pamācošu un daudzveidīgu informāciju. Autore problēmas risinājumu piedāvā projekta veidā, kura ietvaros Rīgas teritorijā tiks uzbūvēts Bērnu radošais muzejs.

Information environment of modern society and an individual's life become a new and important social phenomenon, as face-to-face human communication becomes secondary, particularly affecting children's development. The purpose of Master's Thesis Establishment of Creative Museum for Children in (the Territory of) Riga is to expand leisure facilities for families with children – residents of Riga. The research has been made to challenge and identify development opportunities for family leisure habits. The research results show that families living in Riga are not satisfied with the offer of leisure activities; entertainment and recreational facilities do not offer children the opportunity to learn instructive and diverse information. The author offers a solution to the problem in the form of a project, under which a creative museum for children should be established in the territory of Riga.
Establishment of Creative Museum for Children in Riga
Keywords: Vadībzinātne; vecāki; bērni; projekts; projekta vadīšana