7.-8.klašu matemātikas kursa tematu nobeiguma darbu analīze - Ārgale, Ruta (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarbā „7. – 8. klašu matemātikas kursa tematu nobeiguma darbu analīze” ir analizēti projekta „Dabaszinātnes un matemātika” laikā izstrādātie 7. – 8. klašu matemātikas kursa tematu nobeiguma darbi, kuri tika aprobēti 26 izmēģinājumskolās laikā no 2009. līdz 2011. gadam. Darba pirmajā nodaļā tiks aplūkota teorētiskā informācija par pārbaudes darbu veidošanu, vērtēšanu un statistisko analīzi. Darba otrajā nodaļā analizēti 7. – 8. klašu matemātikas kursa tematu nobeiguma darbi, lai uzzinātu, ko skolēni mācību procesā nav apguvuši, kādu uzdevumu risināšana skolēniem sagādā vislielākās grūtības. Atslēgas vārdi: nobeiguma darbi matemātikā, pārbaudes darbu analīze, testelements, grūtības pakāpe, izšķirtspējas koeficients.

In diploma work „The conclusion work’s analysis of mathematic course topic in 7-8th class” are analyzed in the Project’s „Natural Sciences and Mathematic” worked out 7-8th class conclusion works of mathematic course, which has been approbated in 26 test schools, from 2009 until 2011 year. In the first part will be examined the theoretical details about the modeling, assessing and statically analysis of the test works. In the second part are analyzed 7-8th class conclusion works of mathematic course, to find out what students have not digested in the learning process, and which exercises makes the most difficulties. Keywords: The conclusion works in Mathematic; the analysis of test works, the questions of exercises, the degree of difficulty, the detection rate.
The conclusion work’s analysis of Mathematic course topic in 7. – 8th class
Keywords: Pedagoģija