Tīkla noslodzes izpēte, tīkla pārbaude, tīkla optimizācija un tīkla paplašināšana - Šišova, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2007)
Šī darba mērķis ir lokālā tīkla pētīšana un optimizācija uzņēmumā SIA „Datorikas Institūts DIVI”. Tā sastāv no vairākiem posmiem. No sākuma tika uzzināta tīkla struktūra. Tad tika analizēta tīkla noslodze. Tīkla pētīšanas laikā tika konstatēta vēl viena problēma – dažas tīkla kartes sūtīja kļūdainas paketes. Tika sastādītas dažas rekomendācijas tīkla optimizēšanai. Lai uzņēmums varētu pāriet uz Gigabit Ethernet tīklu, tika pārveidotas vairākas rozetes; tika pieslēgti visi četri tīkla vadu pāri, nevis divi. Tika arī pievienotas dažas jaunas rozetes, lai būtu iespēja paplašināt tīklu.

The aim of this qualification work is the local network analysis and optimization in LLC „Datorikas Institūts DIVI”. The qualification work consists of several stages. At first the structure of the network has been investigated. Then the load of the network has been measured. During the testing of the network one more problem has been found – a few network interface cards transmitted error packages. A few recommendations about the optimization of the network have been made. A few jacks have been modified in order to upgrade the Fast Ethernet network into a Gigabit Ethernet network; all four wire pairs have been connected instead of two wire pairs. Also a few new jacks have been made in order to expand the network.
Measurement of the load of the network, testing of the network, network optimization and expansion of the network
Keywords: Datorzinātne