Latviešu studentu korporācijas Fraternitas Livonica krāsu deķelis - Rubenis, Rūdolfs (LU Muzejs, 2021)
Rakstā analizēta latviešu studentu korporācijas Fraternitas Livonica krāsu deķela saistība ar nozīmīgām, latviešu nacionālo interešu aizsargāšanu saistītām personībām - vēsturnieku un rakstnieku Uldi Ģērmani un nacionālkomunistu Eduardu Berklavu. Tiek veidota sintēze starp korporatīvisma un nacionālkomunisma ideoloģiju, lai skaidrotu specifisko latvietības aizsargāšanu PSRS okupācijas un trimdas laikos.

The article analyses the relationship of the Latvian student fraternity Fraternitas Livonica's colore deckel with important personalities, protecting Latvian national interests - historian and writer Uldis Ģērmanis and national communist Eduards Berklavs. A synthesis is being developed between the ideology of corporatism and national communism in order to explain the specific protection of Latvianism during the occupation of USSR and exile in West.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; Nacionālkomunisms; Latvietība; Korporatīvisms; Studentu korporācijas; National Communism; Latvianism; Corporatism; Student fraternities