Uzziņu dienesta 1188 datu bāzes pārveidošana un jauno iespēju realizācija - Vaisfelde, Anna (Latvijas Universitāte, 2006)
Šajā darbā tiek apskatītas 1188 uzziņu dienesta sistēmas un to pakalpojumu raksturojums, detalizēti apskatot piedāvāto Interneta uzņēmumu katalogu un parādot tā iespējas. Aprakstīta uzņēmumu kataloga datu bāzes struktūra, kas, savukārt, satur informāciju par visiem Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem un organizācijām, kā arī ģeogrāfiskajiem objektiem. Ir apskatītas galvenās datu bāzes tabulas un datu bāzes automātiskās atjaunošanas procedūra, tās priekšrocības un trūkumi. Galvenā uzmanība tika pievērsta datu bāzes izmaiņu uzdevumiem un tās nepieciešamībai. Tika veikta 1188 uzņēmumu kataloga datu bāzes pārveidošana, kas iekļauj izmaiņas datu bāzē un datu struktūrā un sastāv no diviem etapiem: datu atjaunošanas optimizācijas un jauno iespēju realizācijas. Pārveidošanas mērķis ir padarīt datu bāzes atjaunošanu ērtāku un ātrāku, papildināt katalogu Internetā ar iespējām apskatīt uzņēmumu atrašanās vietas un attēlot Rīgas pilsētas un piepilsētas maršrutus interaktīvajā kartē. Ir dots uzlabota 1188 uzņēmumu kataloga Internetā salīdzinājums ar citiem līdzīgiem ārvalstu katalogiem.

The work deals with the 1188 system and the services it provides. A detailed discuption is given of the directory of 1188 yellow pages on the Internet and the opportunities. The structure of the catalogue’s database, which contains information of the enterprises and organizations registered in Latvia and geographical objects, is described. The principal tables of the database, automatic database updating and its advantages and drawbacks are considered. The present work pays a great attention to purposes of database changes. Transformation of the 1188 yellow pages’s database has been accomplished. It includes database and date structure changes and consisted of two stages: optimisation of data updating and implementation of new features. The purposes of transformation were to make 1188 database updating faster and handy and to add the functions of positioning the enterprises and Riga city transport routes on the map. A comparison of 1188 yellow pages with foreign analogoes catalogues is provided.
Information service 1188 database evolution and implementation of new features
Keywords: Datorzinātne