Sīrijas bēgļu problēmas rāmējumi delfi.lv un tvnet.lv publikācijās un lietotāju komentāros (2016) - Kārkliņa, Simona Marta (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir Sīrijas bēgļu problēmas rāmējumi delfi.lv un tvnet.lv publikācijās un lietotāju komentāros (2016). Bakalaura darba problēma ir delfi.lv un tvnet.lv publikācijās un komentāros identificējamie rāmējumi. Teorijā apskatītas rāmēšanas, interneta ziņu portālu un starptautisko ziņu patērēšanas teorētiskās pieejas. Empīriskajā daļā izmantots vispārīgais rāmējuma veids, realizējot H. A. Semetko un P. M. Valkenburgas pētījumā pielietotās datu apstrādes procedūras. Rāmējumu identificēšanai izmantota kvalitatīvās kontentanalīzes metode. Žurnālistu un interneta ziņu portālu lietotāju viedokļu noskaidrošanai izmantota aptauja un daļēji strukturēta intervija. Secinājumos noskaidrots, ka visi delfi.lv un tvnet.lv publikācijās identificējamie rāmējumi ir pietiekami uzticami. Komentāros to uzticamības pakāpe ir zemāka.

Bachelor thesis is Framing of Syrian refugees problems in delfi.lv and tvnet.lv publications and users’ comments (2016). Bachelor thesis problem is identifiable frames for delfi.lv and tvnet.lv articles and comments. Theory involves topics about framing theories, theoretical approaches to internet news portals and international news consumption. In the empirical part a general way of framing was used, realizing Semetko H. A. and P. M. Valkenburg applied data processing procedures. Frame analysis applied qualitative content analysis method. To seek out the opinion of journalists and Internet news portal users a poll was developed and an interview was partly structured. The conclusions from the results obtained showed that all identifiable factors in delfi.lv and tvnet.lv publications are sufficiently reliable. But the identifiable factors of comment have a much lower degree of reliability.
Framing of Syrian refugees problems in delfi.lv and tvnet.lv publications and users’ comments (2016)
Keywords: Komunikācijas zinātne; kara bēgļi; rāmējumi; ziņu portāli; Latvija; integrācija