Filmas apskatu binārā teksta klasifikācija, izmantojot mašīnmācīšanās algoritmu - Gailītis, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2019)
Programmatūra “Filmas apskatu klasifikators” ir sistēma, kura ļauj lietotājiem iesniegt sevis veidotus apskatus par jebkuru filmu, kura ir publiski pieejama IMDB (Internet Movie Database) datubāzē. Sistēma nodrošina automātisku teksta bināro klasificēšanu, izmantojot mašīnmācīšānās algoritmu pieeju. Automatizējot filmu vērtējumu veidošanu. Algoritms ir veidos, izmantojot Keras lietojumprogrammas interfeisu. Šis dokuments satur sistēmas programmatūras prasību specifikāciju (PPS), kurā aprakstītas sistēmas prasības, un programmatūras projektējuma aprakstu (PPA), kurā ir noteikta sistēmas realizācija.

Software “Automatic Movie Review Classification” is a system, which allows registered users to submit their own reviews for any movie which is publicly available on IMDB (Internet Movie Database). System supports automation of text binary classification utilising machine learning algorithms. The main purpose of it is to automate movie review rating generation for large amounts of data. The algorithm has been created utilising Keras application programming interface. This document contains the software requirement specification (SRS) for the system, which describes the requirements for the system, and the software design description (SDD), which defines the implementation of the system.
Movie review text binary classification using machine learning algorithm
Keywords: Datorzinātne; programmatūra; mašīnmācīšanās; programmatūras inženierija; prasības; projektējums