Iespējas un izaicinājumi Amatas novada ilgtspējīgai attīstībai - Atvase, Monta (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Amatas novada ilgtspējīgas attīstības problēmas un risinājumus. Literatūras studijās tika apskatīti lauku ilgtspējas veicinošie faktori, piemēram, lauksaimniecība, mežsaimniecība, ekonomiskie un sociālie pakalpojumi, kā arī to problēmas. Pētījuma daļā tika aplūkoti Amatas novadā pieejamie pakalpojumi, veikta problēmu izpēte un kādas ir iespējas šo problēmu risināšanā. Pētījuma rezultāti rāda, ka Amatas novada galvenās vērtības ir dabas bagātības un ainava, taču, vāja ekonomika un saimniecība, lai šie rādītāji attīstītos ilgtspējīgi ir daudz iespējas un risinājumi. Darba apjoms ir 46 lapas, 2 tabulas un 12 attēli. Darba izstrādes laikā tika pieņemta hipotēze, ka nepietiekams pakalpojumu nodrošinājums kavē Amatas novada ilgtspējīgu attīstību. Atslēgvārdi: Amatas novads, lauku ilgtspējīga attīstība, ilgtspējīga transporta sistēma, lauksaimniecība, mežsaimniecība.

Bachelor work objective is to explore Amata district for sustainable development solutions to problems. Literature studies were considered rural sustainability factors, for example agriculture, forestry, economical and social services, and its problems. In exploration part was exterminated Amata district available services, performed problem research and possibility of solving these problems. Findings point, that Amata district primary values are natural resources, landscape, weak economies and farm, to these indicators develop a sustainable have many options and solutions. The bachelor contains 46 pages, which includes 2 charts, 12 images. Hypothesis is that inadequate service provision prevents the Amata district sustainable development. Keywords: Amata district, sustainable rural development, sustainable transport system, agriculture, forestry.
Opportunities and challenges to sustainable development of Amata county
Keywords: Vides zinātne